CHP’li Gök: Sürpriz buluşma için 'partiler arasında bir işbirliği arayışıdır' dedi

ANKARA(ANKA) - CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün sürpriz buluşmasına ilişkin, "CHP ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arzusu Türkiye’nin güven ortamından uzaklaşmaması, kaosun yayılmaması ve buna  karşı partiler arasında bir işbirliği yapılabilir mi arayışıdır" dedi.

Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Daha şehitlerimizi toprağa veremeden bugün sabah saatlerinde Iğdır’dan gelen bir kara haber hepimizi yine yaslara boğdu” dedi.

-“GÜLÜCÜKLER DAĞITIYOR”-

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı eleştiren Gök, şöyle devam etti:

“13 yıllık iktidarın baş sorumlusu Cumhurbaşkanı vicdanlarınız ne diyor bu işe.  Cumhurbaşkanı şehit haberleri gelirken televizyonlarda, Başbakan şehit haberlerini öğrendiği anda yine bir şehit çocuğunu siyasete alet ederek bir maç izlerken gülücükler dağıtıyor ama Türkiye’nin dört bir  yanında analar ağlıyor.”

-“CUMHURBAŞKANI'NIN BAŞKANLIK HAYALLERİ OCAKLARI YAKIYOR”-

"400 milletvekili" tartışmasına işaret eden Gök, şöyle devam etti:

“Biz de diyoruz ki 400 milletvekili uğruna ne ocaklar sönüyor. Cumhurbaşkanı'nın başkanlık hayalleri ocakları yakıyor. Cumhurbaşkanı'nın ülkeyi bir kaosa sürükleme sevdası bugün Türkiye’yi kutuplaştırıyor, toplumu ayrıştırıyor. Cumhurbaşkanı diyor ki biz PKK ile çözüm sürecini yürütürken  meğer onlar silah stokluyormuş.

Peki kardeşim senin zeka düzeyin ne? Sen kandırılarak devleti yönettiğinin farkında mısın, itiraf ediyor, kandırılmış.  Senin aklın fikrin nerede?

Bu başkanlık hayalleri senin Türkiye’de senin egonu tatmin etmek için kullanılabilir mi? Ülkeyi böldün, kutuplaştırdın.”

-“BAŞKANLIK HAYALİ UĞRUNA HÜRRİYET GAZETESİNE BASKINA GİDİYORLAR”-

Hürriyet gazetesine yapılan saldırıya değinen Gök, “Cumhurbaşkanının saray muhafızı, adını vermeyeceğim bir milletvekili ve onun milis kuvvetleri başkanlık hayali uğruna Hürriyet gazetesine baskına gidiyorlar” dedi.

Başbakan’a seslenen Gök, “ Sayın Davutoğlu, seçim ne olursa olsun seni başkan yaptıracağız diyerek Türkiye’de yapılacak seçim sonuçlarını tanımadığını ifade eden bu milletvekiline karşı ne yapacaksın?” diye sordu.

Türkiye’nin şehit haberleriyle sarsılırken bir yandan da Türkiye’nin dört bir yanından insanların farklı görüşteki insanlara saldırdıkları haberlerinin geldiğini ifade eden Gök, Tam da terörün arzu ettiği bir şekilde etnik temelde çatışmaya doğru Türkiye sürüklenmek isteniyor” diye konuştu.

-BAŞBAKAN İLE KILIÇDAROĞLU’NUN GÖRÜŞMESİ-

Başbakan ile CHP liderinin dün yaptığı görüşmeye işaret eden Gök, şöyle dedi:

“Bu konuda biz üzücü hadiseleri haber aldığımız andan itibaren Genel Başkanımız derhal yaptığı bir değerlendirmeyle Sayın Ahmet Davutoğlu ile Başbakan ile görüşerek bir anamuhalefet partisi olarak bu konuda diğer partilerle de bir duruş sergilenmesinin gerektiğinin altını çizdi. Sorumlu bir anlayışı sürdürüyoruz. Şu anda tüm toplum bir güven bunalımda. Bu hükümetin ülkeyi yönetemeyeceği ortaya çıktı. Bu cumhurbaşkanının zaten hem paralel yapı hem de PKK bir başka günde kim olursa olsun o kurum tarafından kandırılabilecek  yapıda olduğu kendi itirafıyla ortaya çıktı.”

Sağduyu çağrısı yapan Gök, “Şu anda en büyük kaygımız Türkiye’deki yüzyıllardan beri  bir arada yaşamış insanların ayrışmasın neden olacak olayların artmasıdır.  Etnik kökenimiz ne olursa olsun birbirimize sarılma zamanı. Terör ayrışmamızı istiyor buna izin vermeyelim” dedi.

-“O KOMİSYON TALEBİMİZİ REDDEDENLER DE SUÇLUDUR”-

29 Temmuz’da Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırdıklarını anımsatan Gök, “Gelin terör karşısında bir olalım, bir komisyon kuralım. 4 parti yan yana gelelim dedik. Ne yazık ki o gün biz eğer Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulup bütün partiler yan yana bir çalışmayı sergileselerdi terörizmin yaratmak istediği sonuçların çok ötesinde başka sonuçlara ulaşmış olacaktık. O komisyon talebimizi reddedenler de suçludur” dedi.

-“PARTİLER ARASINDA BİR İŞBİRLİĞİ YAPILABİLİR Mİ ARAYIŞIDIR”-

Başbakan ile CHP liderinin dün yaptığı görüşmede bir öneri gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya Gök, “MYK’da yaptığımız etraflı değerlendirmeler sonunda Türkiye’nin çok serinkanlı ve soğukkanlı değerlendirmeler içerisinden geçmesi gerektiği bahsini dile getirerek bu konuda CHP olarak hiç kimseyle yüksünmeden görüşme kararlılığı içerisinde olduğunu ve bu konuda ilk olarak da Sayın Davutoğlu ile görüşeceğini ifade etti toplantının sonunda. Elbette bir anamuhalefet partisinin Başbakan ile görüşmesi terör ortamının azdığı bu ortamda çok önemlidir. CHP ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arzusu Türkiye’nin güven ortamından uzaklaşmaması, kaosun yayılmaması ve buna  karşı partiler arasında bir işbirliği yapılabilir mi arayışıdır” dedi.

-“SEÇİMİ YAPTIRMAMA ARAYIŞLARINA BİZ KATILMIYORUZ”-

Seçim güvenliğine ilişkin soruya Gök, “Güvenliği almak iktidarın ve devletin işidir. Bunu yapamıyorlarsa çeksinler, gitsinler. 'Biz güvenliği sağlayamıyoruz' deyip de seçimi yaptırmama arayışlarına biz katılmıyoruz. CHP’nin birinci amacı 1 Kasım’da yapılacağı ilan edilmiş olan bu seçimin yapılması ve yeni bir iktidar seçeneğinin ortaya çıkarak Türkiye’yi sağlıklı huzur dolu ortama götürmesidir. 1 Kasım’da seçimlerin yapılması konusunda da her türlü güvenlik önleminin alınmasını biz CHP olarak talep ediyoruz. Bu konuda gelecek yapıcı önerilere de açığız” dedi. (ANKA)

(MG/OLÇ)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.