Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

CHP’li İnce: Cemal Gürsel'e TBMM neyi uyguladıysa Recep Tayyip Erdoğan'a da onu uygulamalı

ANKARA(ANKA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, bu ülkenin yeni bir cumhurbaşkanına ihtiyacı olduğunu iddia ederek, “Cemal Gürsel’e TBMM neyi uyguladıysa Recep Tayyip Erdoğan’a da onu uygulamalıdır, çözüm budur” dedi.

İnce, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Fakir fukara çocuklarını yer yatağında büyümüş, dışı sıvasız evlerde oturan garip gureba çocuklarını her gün al bayrağa sararak uğurluyoruz” dedi.

-“TÜRKİYE’NİN RECEP TAYYİP ERDOĞAN SORUNU VAR”-

“Türkiye’nin Recep Tayyip Erdoğan sorunu var” ifadesini kullanan İnce, şöyle devam etti:

“Türkiye bu sorunu çözmeden hiçbir sorununu çözemez. Ama ne yazık ki siyaset bu sorunu çözemiyor. Bu siyasetin alanının ötesine geçti. Siyasetin değil tababetin sorunu oldu artık. Ülke yönetilmiyor. Türkiye’nin bir yönetim sorunu  var. Başbakan diye bir kişi yok ortada.

-“BU ÜLKENİN YENİ BİR CUMHURBAŞKANINA İHTİYACI VAR”-

1 Kasım’da yeni milletvekillerini seçmeye ihtiyacımız yok bizim. Yeni cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Memleket yanıyor, yangın yeri, Meclis kapalı.”

Bu ülkenin yeni bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı olduğunu savunan İnce, şunları söyledi:

“Recep Tayyip Erdoğan’ın yarattığı sorunları siyaset çözemiyor. Onun için bilim çözmelidir, tababet çözmelidir, bilimle tıpla ilgili yetkili kurumları göreve çağırıyorum. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısını göreve çağırıyorum, Adli Tıp’ı göreve çağırıyorum.

-“BOSTAN KORKULUĞU MUYDUN SEN?”-

Kendi başlattığı bir süreçle ilgili süreç içerisinde ‘PKK silah yığınağı yaptı’ diyebiliyor. PKK bir terör örgütüdür. Çözüm süreci dedin şimdi diyorsun ki o süreç içerisinde PKK  silah yığınağı yaptı, sen ne yaptın o arada, bostan korkuluğu muydun sen? PKK silah yığınağı yaparken sen ayakkabı kutularına dolar mı saklıyordun?”

-“GÜRSEL’E TBMM NEYİ UYGULADIYSA RECEP TAYYİP ERDOĞAN’A DA ONU UYGULAMALIDIR”-

Seçimden bu yana 100 çocuğun şehit olduğunu ifade eden İnce, “Bir kişi 80 milyonun kaderini bu denli etkileyemez. Tıp adamlarını göreve çağırıyorum. Tarihe bakarsak çözümü de görürüz. Cemal Gürsel’e TBMM neyi uyguladıysa Recep Tayyip Erdoğan’a da onu uygulamalıdır, çözüm budur” diye konuştu.

-“MAÇTA ŞAKLABANLIK YAPAN BAŞBAKAN’I MI KORUYORSUNUZ?”-

İnce şöyle devam etti:

“Bu ülkede Milli Savunma Bakanı diye bir bakan var. Ne iş yapar bu Milli Savunma Bakanı? Genelkurmay Başkanlığı bu hain saldırının saatini niye açıklayamıyor? O saatlerde maçta şaklabanlık yapan Başbakan’ı mı koruyorsunuz? Şehit çocuğu üzerinden istismar yapan Başbakan’ı mı koruyorsunuz?  Maçta şaklabanlık yapıyor, şehit çocuğu üzerinden siyaset yapıyor.”

-“ASKER POLİS CAN DERDİNDE BEYEFENDİ VEKİL DERDİNDE”-

"400 milletvekili" tartışmasına da işaret eden İnce, şöyle dedi:

“400 milletvekili olsaydı durum bugünkünden çok farklı olurdu, diyor. Senin oyunu torbada keklik görüyor. Seni parya görüyor, seni aşağılıyor. 400 milletvekili olsaydı bunlar olmazmış. Şunu mu demek istiyor; '400 milletvekili vermezseniz 400 şehit gelir ha' demek mi istiyor. Asker polis can derdinde beyefendi vekil derdinde. Türkiye’nin güvenlik sorunu vardır, sınırlarının güvenliği yoktur, can ve mal güvenliği yoktur, seçim güvenliği yoktur.” (ANKA)

(MG/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.