Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk abd Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

CHP’Lİ ÖZEL: ÇEVRE İZİNLERİNİ 2019’A KADAR RAFA KALDIRMAK İSTİYORLAR

ANKARA (ANKA) - CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, termik santralleri 2019’a kadar çevre mevzuatından muaf tutan tasarının Meclis Enerji Komisyonundan geçtiğini belirterek, “Çevre izinlerini 2019’a kadar rafa kaldırmak istiyorlar” dedi.

Özel yaptığı açıklamada termik santralleri 2019’a kadar çevre mevzuatından muaf tutan tasarının Meclis Enerji Komisyonundan geçtiğini belirterek şöyle dedi:

“TBMM Enerji Komisyonunda kabul edilen Elektrik Piyasası Kanun tasarısında yer alan düzenleme ile EÜAŞ’a bağlı tüm termik santraller, eğer özelleştirilmişler ise özelleşen şirketler, yasa yürürlüğe girdikten önce ve sonra özelleştirme kapsamında olan elektrik üretim tesisleri 2019 yılına kadar çevreyi , doğayı AKP sayesinde istedikleri gibi talan edebilecek, insan sağlığını hiçe sayan santrallerini keyfi bir şekilde üretime sokabilecekler. Çünkü Komisyonda kabul edilen tasarının 12. maddesi ile 2019’a kadar gerekli izinlerin alınması hususunda çevre mevzuatından muaf tutulacaklar.

Yani, Zonguldak Çates , Yatağan, Soma, Sivas Kangal ve Konya Ilgın termik santrali de dahil kurulma, özelleştirme aşamasında olan tüm termik santraller 2019 yılına kadar çevre mevzuatından ve çevre düzenlemelerinden muaf ediliyor.”

Çevre ve sağlık bakımından çok ciddi bir tehdit oluşturan kömür yakıtlı termik santrallerin bu düzenleme ile teşvik edildiğini iddia eden Özel, “Üstelik Anayasa Mahkemesinin Mayıs 2014’te verdiği kararın etrafında da dolaşarak değil, verilen kararı alenen hiçe sayarak yapıyorlar bunu. Yasalaşması halinde açıkça Anayasa’ya aykırı olan bu maddenin iptali için başvurumuzu yapacağız" dedi.  (ANKA)

(MG/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.