Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan MSB gündem başlıkları enflasyon Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gündem özeti abd fırat kalkanı bugünün gündemi ihracat

CHP’li Yüceer: Bizim Kurultay Delegelerimizin Özgür İradesidir

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, kurultay için imza toplanmasına ilişkin, “Tabii ki o bizim kurultay delegelerimizin özgür iradesidir. Bunları muhakkak kendi vicdanlarında kendi düşüncelerinde tartacaklardır ona göre karar verecektir. Ben CHP delegelerinin bu anlamda sonuç ne olursa olsun en doğru kararı vereceğinden hiç şüphem yok. Bu anlamda biz de sizler gibi işin açıkçası bekleyip göreceğiz” dedi.

Yüceer, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Çorlu’daki tren kazasına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Aşırı yağış bu facianın açıklaması olamaz. Bu kaza ihmaller sonucu olmuş bir kaza. Tıpkı daha öncelerinde olduğu gibi. Bu facia öngörülebilen, önlenebilen bir faciaydı ama ortada maalesef talihsiz bir kaza yok engellenebilir, önlenebilir, ağır açık ihmaller zinciri var.”

Bir basın mensubunun, “Olağanüstü kurultay için imza toplanıyor, ne diyorsunuz?” sorusuna Yüceer, “Tabii ki o bizim kurultay delegelerimizin özgür iradesidir. Onların iradesi üzerinden benim bir beyan yapmam çok doğru olmaz diye düşünüyorum. Bunları muhakkak kendi vicdanlarında kendi düşüncelerinde tartacaklardır ona göre karar verecektir. Ben CHP delegelerinin bu anlamda sonuç ne olursa olsun en doğru kararı vereceğinden hiç şüphem yok. Bizler diğer partilere nazaran demokrasi kültürünü içselleştirmiş parti içi demokrasiyi de az çok tesis etmiş bir partiyiz. Bununla da her zaman gurur duyuyoruz. Bu anlamda biz de sizler gibi işin açıkçası bekleyip göreceğiz” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.