Emir: İkinci bir Madımak teli faciası mı yaratılmak istendi

ANKARA(ANKA) - Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyı Meclis’e taşıyan CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyla, ikinci bir Madımak Oteli faciası mı yaratılmak istenmiştir?” diye sordu.

Emir, İçişleri Bakanı Selami Altınok’un yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“Hürriyet'e yapılan saldırı sonrasında, saldırganlar arasında gözaltına alınanlar var mıdır? Varsa kaç kişi gözaltına alınmıştır?

Bu saldırıyı düzenleyen ve organize edenlerin kim olduğu basında net olarak gözükmektedir. Bu şahıs veya şahıslar hakkında soruşturma başlatılmış mıdır?

Hürriyet'e yapılan saldırının nedeni, Cumhurbaşkanı'nın bir konuşmasında gazeteyi hedef göstermesi olabilir mi? Demokrasi ve düşünce özgürlüğünün olduğu iddia edilen bir ülkede, devlet yetkililerinin bir gazeteyi, yaptığı haber nedeniyle hedef göstermesi ne kadar doğrudur?

Hürriyet gazetesine yapılan saldırının saldırganlarını sorgulamak yerine, gazeteye, yaptığı haber nedeniyle ‘Cumhurbaşkanı'na hakaret’ davası açılması için çalışma başlatılmış mıdır?

Hürriyet gazetesine yapılan saldırıyla, ikinci bir Madımak Oteli faciası mı yaratılmak istenmiştir? Olayı sosyal medyada bu şekilde göstermek isteyenler hakkında soruşturma başlatacak mısınız?” (ANKA)

(MG/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.