Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank

Eski Meclis başkanlarına 8, Türk Parlamenterler Birliğine 2 olmak üzere 10 oda tahsis edildi, milletvekili oda sayısı 462'ye düştü

ANKARA(ANKA) - TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, Yeni Halkla İlişkiler Binasında eski Meclis başkanlarına 8 adet, Türk Parlamenter Birliğine 2 adet olmak üzere toplam 10 adet milletvekili odası tahsis edildiğini ve milletvekili oda sayısının 462’ye düştüğünü bildirdi.

-ODASIZ VEKİLLERİ SORDU-

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır soru önergesinde odasız milletvekillerini sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Meclis Başkanvekili Naci Bostancı, Yeni Halkla İlişkiler Binasının toplam 520 vekil odalı olarak tasarlandığını belirtti.

Uluslararası komisyonlar ve ihtisas komisyonlarının bu binaya taşınması ile ilgili Başkanlık Divanı Kararı gereğince projede revizyon yapılarak toplam 26 adet komisyon çalışma birimi tasarlandığını kaydeden Bostancı, bu revizyonla ile birlikte milletvekili oda sayısının 472’ye düştüğünü söyledi.

Bostancı, 6 Nisan 2015 tarihli TBMM Başkanlık Divanı Kararı uyarınca eski TBMM başkanlarına 8 adet, Türk Parlamenterler Birliğine 2 adet olmak üzere toplam 10 adet milletvekili odası tahsis edildiğini ve milletvekili oda sayısının 462’ye düştüğünü belirtti.

Eski Halkla İlişkiler Binası ofislerinde görev yapan milletvekillerinin Yeni Halkla İlişkiler Binası inşaatının tamamlanması ile birlikte  yeni binaya taşındığını ifade eden Bostancı, Eski Halkla İlişkiler Binasındaki ihtiyaç fazlası olan mobilyaların ihtiyacı olan diğer kamu kurumlarına bedelsiz olarak devrinin yapıldığına dikkat çekti.

Bostancı, Eski Halkla İlişkiler Binasının mevcut haliyle kullanıma uygun olmayıp söz konusu tahsislerin yapılabilmesi için bütün binayı kapsayacak şekilde büyük ve uzun süreli bir tadilat yapılmasının gerektiğini belirterek, “Bununla birlikte bina ile ilgili bütün alternatifler değerlendirilmektedir” dedi. (ANKA)

(MG/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.