Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Güvenoyu görüşmelerinde CHP'nin protestosu

64. Hükümet’in güvenoyu için toplanan Meclis Genel Kurulu’na CHP’nin protestosu damgasını vurdu.

Genel Kurul, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında saat 18.00’de toplandı.

HDP’li vekiller sıralarına öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin fotoğraflarını koydu.

Toplantının başında geçen birleşimlerde ant içmemiş olan HDP’li 3 milletvekilinin adları sırasıyla okundu ve ant içmek üzere kürsüye davet edildi.

-LEYLA ZANA YEMİN ETMEK İÇİN KÜRSÜYE GELMEDİ-

HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana ile HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım yemin etmek için kürsüye gelmedi.

-CHP’NİN GÜNDEM DIŞI TALEBİ-

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök gündem dışı taleplerin karşılanmasını istedi. Gök, Rusya ile yaşanan kriz ve Avrupa Birliği Zirvesinde alınan kararlara ilişkin Meclis’e bilgi verilmesini de talep etti.

Meclis Başkanı gündem dışı konuşmalara ilişkin talebe İçtüzüğü hatırlatarak, “Özel gündemle toplandık. Güvenoyunu yapacağız. Yarından itibaren normal çalışma düzeni başlıyor” yanıtını verdi.

Gök de usul tartışması açılmasını istedi. Usul tartışması açılmasını talebini kabul etmeyen Meclis Başkanı, “Usul tartışması açmıyorum” dedi.

Genel Kurul’da, HDP’nin öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi hakkında Meclis araştırması açılmasına ilişkin verdiği grup önerisi okunmaya başlandı.

-CHP’Lİ VEKİLLER SIRA KAPAKLARINA VURARAK PROTESTO ETTİ-

Usul tartışmasının açılmaması üzerine CHP’li vekiller sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

Meclis Başkanı da, “Tutumunuz yanlış. Beni yanlışa sürüklemeyiniz.  İnat etmeyelim.  Ben vicdanıma göre ve şu gördüğünüz İçtüzüğe göre hareket ediyorum” diyerek konuştu.

CHP’li vekillerin tepkilerinin devam etmesi üzerine Meclis Başkanı, “İçtüzüğü çiğnemeye beni zorlamayın.  Ben çiğnemeyeceğim. Ben İçtüzüğü ezbere bilirim” dedi.

CHP’li vekiller sıra kapaklarına vurarak protestolarına devam etti.

Oturuma 5 dakika ara verildi.

Aradan sonra konuşan Meclis Başkanı, “Özel gündemle toplanıldığı için bu bakımdan bir usul tartışmasına girmeme noktasında Sayın Gök’ün de anlayışıyla, anlayış göstermesiyle mutabakat sağlamış olduk” dedi.

Genel Kurul’da HDP’nin grup önerisi görüşülüyor.

64. Hükümet’in güvenoylamasına grup önerilerinin görüşülmesinin ardından geçilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.