HDP'den 'PKK Dağlıca'da saldırırken Başbakan maç seyretti' şikayeti (2)

ANKARA (ANKA) - HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “400 vekili Cumhurbaşkanı barış için değil, başkan olmak için istiyor. Adeta son vekili alıncaya kadar bu savaşa devam edeceğim diyor. Eğer senin iktidarın için bu kadar insanın ölmesi gerekiyorsa batsın senin 400 vekilliğin de” dedi.

Baluken, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara dikkat çekerek, “Cumhurbaşkanı yangına benzinle gidecek büyük bir sorumsuzluk örneği göstermiştir. Erdoğan katıldığı televizyon programında açık bir şekilde yaşananlarla ilgili partimizi ve bazı basın yayın organları hedef gösterdi” dedi.

“Karşımızda Erdoğan’ın ve AKP’nin kanlı bir iktidar oyunu var” iddiasında bulunan Baluken, “İktidar uğruna, saltanat uğruna Türkiye coğrafyasının dört bir yanında savaş ve ölüm makinası tekrar çalıştırılmaya başlanmıştır” diye konuştu.

-“400 VEKİLİ CUMHURBAŞKANI BARIŞ İÇİN DEĞİL, BAŞKAN OLMAK İÇİN İSTİYOR”-

Cumhurbaşkanı’nın dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara işaret eden Baluken, “Dün Cumhurbaşkanı’nın televizyon programında 400 vekil olsaydı böyle olmazdı şeklinde ifade etmiş olduğu açıklama devreye konan bu savaş konseptinin amacıyla ilgili bugüne kadar ifade ettiğimiz tanıdık bir itiraf olarak bir kez daha tarihe geçmiştir. 400 vekili Cumhurbaşkanı barış için değil, başkan olmak için istiyor. Adeta son vekili alıncaya kadar bu savaşa devam edeceğim diyor. Dün 400 vekil için 35 günlük bir bebek yaşamını yitirdi. Eğer senin iktidarın için bu kadar insanın ölmesi gerekiyorsa batsın senin 400 vekilliğin de batsın senin iktidar hesabın da batsın senin kurmaya çalıştığın saltanatın da denmesi gerekiyor” dedi.

Baluken şöyle devam etti:

“Milletvekillerimiz kent merkezine sokulmamak için adeta yol ortasında işkencelere maruz kaldılar. Milletvekillerimize tepelerde konuşlandırılmış keskin nişancılar tarafından hedef gözetilerek açılan ateşler ve savurulan bombalar var. Dün 4 milletvekilimizin Nur Mahallesinde kalmış oldukları ev tam 4 saat boyunca ağır silahlarla ateş altında bırakıldı.” (ANKA/SON)

(MG/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.