Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

İsmet Yılmaz kaos uyarısı yaptı

ANKARA(ANKA) - TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin toplumsal barış ve güvenin sağlanmasına yönelik çözümün yegane adresi olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın, kaos ve yılgınlık yaratmak amaçlı girişimler karşısında soğukkanlılıklarını muhafaza etmeleri, demokratik protestoların dışına çıkmamaları terörle mücadelede son derece önemlidir” dedi.

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, yaptığı açıklamada terör olaylarına dikkat çekerek şöyle dedi:

 "Ülkemizin bugün içinde bulunduğu durumda, güvenlik güçlerimize, sivil vatandaşlarımıza yönelik saldırıları, yol kesmeleri, can kayıplarını, hepimizin yüreğini yaralayan elim olayları üzüntü ve dikkatle takip etmekteyiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak yaşadığımız  bu zor coğrafyada her türlü toplumsal ve siyasal problemin ancak demokratik siyaset zemininde çözülebileceğini, bu yönde gösterilecek çaba ve emeklerin sadece ülkemiz bakımından değil, bölgemiz açısından da önemli ve değerli olduğunu vurgulamak isteriz.

Bu çerçevede, halkın meşru karar ve iradesinin tecelli ettiği yer olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi, yaşadığımız zor şartlardan çıkılmasına, toplumsal barış ve güvenin sağlanmasına yönelik çözümün yegane adresidir. Siyasetin meşru zeminleri dışına çıkarak, başkalarını taciz etmeye, yok saymaya, baskı uygulamaya dönük girişimlerin gayrı meşru olduğunu, terörist yapıların amaçlarına hizmet edeceğini, bunun, bu ülkede yaşayan her bireyin geleceğine yönelik tehdit olduğunu açıkça bildirmek isteriz.

-“VATANDAŞLARIMIZIN, KAOS VE YILGINLIK YARATMAK AMAÇLI GİRİŞİMLER KARŞISINDA SOĞUKKANLILIKLARINI MUHAFAZA ETMELERİ”-

Devletimiz, güçlü ve kararlı yapısı, bu zor coğrafyanın muhataralı tarihinden intikal eden zengin müktesebatı ile ülkemize ve halkımıza yönelik her tür tehdidi bertaraf edebilecek güce ve iradeye sahiptir. Vatandaşlarımızın, kaos ve yılgınlık yaratmak amaçlı girişimler karşısında soğukkanlılıklarını muhafaza etmeleri, demokratik protestoların dışına çıkmamaları terörle mücadelede son derece önemlidir.

-“VATANDAŞLARIMIZ ARASINDA GERİLİM VE PROBLEM DOĞURUCU DAVRANIŞLARDAN KAÇINMAK HERKESİN MİLLİ BİR ÖDEVİDİR”-

Siyasetin meşru kurum ve kişilerine yönelik demokratik eleştiri sınırlarını aşan her tür saldırının, terörün beklentisine ve amacına uygun olduğu unutulmamalıdır. Özellikle vatandaşlarımız arasında gerilim ve problem doğurucu davranışlardan kaçınmak herkesin öncelikli olarak insani, ahlaki ve milli bir ödevidir.

Halkın gücü Meclis’in, devletin ve Cumhuriyetimizin gücüdür. Bu zor dönemlerin mutlaka aşılacağı, hiç kimsenin burnunun kanamadığı kardeşliğin ve barışın temin edildiği bir toplumsal iklimin mutlaka kurulacağı hususlarına yönelik inancımızı ifade ederken, bunun en büyük garantisinin bu ülkenin her yerindeki her tür inanç, kimlik, anlayış, siyasal görüş sahibi insanlarımızın ortak bir arada yaşama iradesi ve kardeşlik arzusu olduğunu beyan etmek isteriz." (ANKA)

(MG/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.