Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası çukurova belediyesi Hakkari HAVA HAREKATI erdoğan recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

KESK’ten CHP'ye destek ziyareti

ANKARA (ANKA)- KESK, toplu sözleşme görüşmelerinin kurulacak yeni hükümetle yapılması için CHP'den destek istedi. CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “KESK’in bu talebini haklı buluyoruz” dedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)  2016-2017 yılını kapsayan üçüncü dönem toplu sözleşme görüşmeleri öncesi destek turuna çıktı. 

Bu çerçevede; KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ve beraberindeki heyet, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ü Meclis’te ziyaret ederek, Ağustos ayında başlaması gereken toplu sözleşme görüşmelerinin ertelenmesini istediklerini, CHP'den de destek beklediklerini aktardı. 

Özgen, 2016-2017 yıllarına ait özlük haklarını belirleyecek olan toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasına az bir süre kala, halen hükümetin kurulmadığını geçici hükümetin devam ettiğini hatırlattı.  

3 Ağustos’ta başlayacak olan toplu sözleşme görüşmelerinin 4688 sayılı yasa gereğince hakem heyeti süreci de dahil olmak üzere  31 Ağustos’a kadar tamamlanması gerektiğini belirten Özgen, eğer 3 Ağustos’a kadar yeni hükümet kurulamazsa toplu sözleşme görüşmeleri memur konfederasyonları ile geçici AK Parti hükümeti arasında yapılacağını söyledi. Siyasi belirsizlik nedeniyle ortada “muhatapsızlık” sorunu olduğunu belirten Özgen, toplu sözleşme görüşmelerinin kurulacak yeni hükümetle yapılması için TBMM’de yasa değişikliği ile toplu sözleşme görüşmelerinin Eylül ya da Ekim ayına ertelenmesini talep ettiklerini belirtti. Lami Özgen, “2014 yılı farkları maaşlarımıza yansıtılmalıdır. TÜİK artık fark ödenecek dönemlerin son aylarında enflasyonu düşük gösterme politikasından vazgeçmelidir. Üçüncü dönem toplu sözleşme takvimi Eylül veya Ekim ayına alınmalıdır" dedi.

CHP Grup başkanvekili Lavent Gök de KESK’in talebini haklı bulduklarını belirterek, “İstifa etmiş geçici bir hükümetin temel konularda özellikli olarak sağlıklı bir değerlendirme yapamayacağı ortadır” diye konuştu. (ANKA)

(BK/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.