Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan süt Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe asker jens stoltenberg ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC kredi ihracı içişleri bakanlığı

Meclis haftaya güvenoylaması ile başlıyor

Meclis yeni haftaya 64. Hükümetin güvenoylamasıyla başlayacak. Meclis Genel Kurulu’nda 64. Hükümet’in güvenoylaması yarın yapılacak ve Hükümet kurma süreci tamamlanmış olacak.

Meclis Genel Kurulu özel gündemle toplanacak. Dün gerçekleştirilen hükümet programı görüşmelerinin ardından, Genel Kurul, 64. Hükümet’in güvenoylaması için, anayasal süre uyarınca yarın saat 18.00’de toplanacak.

Güvenoylaması açık oyla gerçekleştirilecek. Güvenoyu için Meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Meclis Başkanı oy kullanmayacak. AK Parti’nin 316 milletvekiliyle, Genel Kurul’da olması bekleniyor.

26. dönem Meclis’te bu hafta komisyonlar da üyelerinin belirlenmesiyle kurulmuş olacak. 4 siyasi parti sandalye sayılarına göre kendilerine düşen üyeleri bildirecek.

Öte yandan Hükümet, muhalefet partileri ile anlaşırsa, geçici bütçe yerine asıl bütçeyi Meclis’e sunmayı planlıyor.

Grup toplantıları yapılacak

Meclis’te bu hafta ayrıca grup toplantılarına da sahne olacak. Liderler, Salı günü yapılacak grup toplantılarında konuşacak. AK Parti, CHP, HDP ve MHP grup toplantılarında liderler gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.