Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Meclis'te bütçe zirvesi

Meclis’te saat 14.30’da bütçe zirvesi gerçekleştirecek. Bütçe toplantısında AK Parti’nin geçici bütçe yerine hızlandırılmış bir takvimle 2016 bütçesinin görüşülmesi önerisi masaya yatırılacak. CHP, AK Parti’nin teklifine Kesin Hesap Komisyonu kurulmasıyla “evet” diyecek.

AK Parti, geçici bütçe yerine hızlandırılmış bir takvimle 2016 bütçesinin görüşülmesi için muhalefetten destek istedi. CHP, AK Parti’ye verdiği yanıtta yapılacak bir maddelik İçtüzük değişikliği teklifi ile Kesin Hesap Komisyonu’nun kurulmasını ve başkanının da muhalefetten olmasını istedi. CHP, Kesin Hesap Komisyonunun kurulması için tek maddelik İçtüzük değişikliği teklifi yapılmasını önerdi.

Meclis’te saat 14.30’da partilerin grup başkanvekilleri bir araya gelerek AK Parti’nin bütçe önerisini masaya yatıracak.

-“KESİN HESAP KOMİSYONU KURULARAK BAŞKANININ DA CHP’Lİ BİR MİLLETVEKİLİNE VERİLMESİ EN UYGUN OLAN BİR YOLDUR”-

Toplantı öncesinde ANKA’ya konuşan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, şöyle dedi:

“Her ülkenin mali kaynaklarının şeffaf ve kamuoyunun bilgisi dahilinde kullanılması esastır. Bu bakımdan şeffaflık ilkesi herkesin itiraza uğramadan kabul edeceği bir ilkedir.

Bu nedenle Kesin Hesap Komisyonu kurularak başkanının da ana muhalefet partisi sıfatıyla CHP’li bir milletvekiline verilmesi şartının ötesinde iktidarın yaptıklarının denetlenmesi açısından da en uygun olan bir yoldur. Biz bu önerimizi Türkiye’nin çıkarlarına uygun olduğunu düşünüyoruz. Şeffaflıktan da kimse kaçmamalıdır. Evet derlerse gereğini yapacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.