Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti tsk Koronavirüs Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar

Meclis'te

Meclis Genel Kurulu’nda dün gece yaşanan tartışmalara “göbeğini kaşıyan adam” ve “diktatör” atışması damgasını vurdu.

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek’in konuşmasıyla birlikte tutanaklara şu konuşma yansıdı:

REŞAT PETEK (Devamla) - Ve bu milletin temiz oylarını hor ve hakir gören, vatandaşımızı "göbeğini kaşıyan adam" olarak hakir gören Cumhuriyet Halk Partisi ve onun zihniyetinde olanlar da milletimizden her seferinde hak ettiği oyu bu kadar almıştır, buna razı olmak durumunda kalıyorsunuz.

BÜLENT YENER BEKTAŞOĞLU (Giresun) - Sen burayı hak etmiyorsun, hak etmiyorsun!

Bunu söylemek istemezdim ama ben yine de hukukun üstünlüğü, insan hakları, insan yaşamını öne çıkararak ortak paydada bu Mecliste birlikte hareket etmemiz gerektiğine inanan bir hukukçu olarak burada ifade ediyorum.

BÜLENT YENER BEKTAŞOĞLU (Giresun) - Ne zamandan beri?

REŞAT PETEK (Devamla) - Biz, her birimiz milletimizin oylarıyla buraya geldik, sizler de bu aziz milletin oylarıyla buraya geldiniz, bu ithamları kabul etmiyorum; bir.

İkincisi, şunu ifade edeyim: Basın üzerinde yargı makamlarının verdiği kararları Hükûmet icraatı gibi göstermeye hiç kimsenin hakkı yoktur, bu kendi içinde bir tutarsızlıktır.

LEVENT GÖK (Ankara) - Sayın Başkanım, hiçbir Cumhuriyet Halk Partili…

BAŞKAN - Bir dakika Sayın Gök.

-“İSPATLAYAMAZSA MÜFTERİDİR”-

LEVENT GÖK (Ankara) - …kimseye "göbeğini kaşıyan adam" dememiştir, bunu söyleyenler müfteridir.

LEVENT GÖK (Ankara) - Sayın Başkan, sayın hatibin, "Cumhuriyet Halk Partililerin, 'göbeğini kaşıyan adam…'" gibi nitelendirmesini reddediyorum. Kendisi bunu ispatlarsa buyursun çıksın, ispatlayamazsa müfteridir.

-“HAVUZ MEDYASINDA YÖNLENDİRİLMİŞ MODERATÖRLERLE PROGRAM YAPMAYA BENZEMEZ”-

LEVENT GÖK (Ankara) - Sayın Başkan, burada az önce yine konuşan AKP sözcüsü Sayın Reşat Petek, Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarları döneminde "göbeğini kaşıyan adamlar, matbuata telkin ve tavsiyelerde bulunan…" gibi ibareler kullandı. Sayın Reşat Petek, 77 milyonun önünde bu sözleri ispatlamanı, hangi Cumhuriyet Halk Partilinin "göbeğini kaşıyan adam" dediğini ispatlamanı senden bekliyorum, bekliyorum onu senden. (CHP sıralarından alkışlar) Burası havuz medyasında yönlendirilmiş moderatörlerle program yapmaya benzemez.

BÜLENT YENER BEKTAŞOĞLU (Giresun) - Ağzından kaçtı, ağzından.

LEVENT GÖK (Ankara) - Burası halkın kürsüsüdür. Halkın kürsüsünde doğruyu söylemezsen cevabını alırsın, bu bir. (CHP sıralarından alkışlar)”

-DİKTATÖR TARTIŞMASI-

Genel Kurul’da AK Parti ve CHP arasındaki “diktatör” tartışması da tutanaklara şöyle yansıdı:

NURETTİN CANİKLİ (Giresun) - Sayın Başkan, değerli milletvekili arkadaşlarım; yine, gerçekten bu ülkenin tarihinde diktatörlüğün ve diktatörlerin hüküm sürdüğü dönemler oldu. (AK PARTİ sıralarından alkışlar) Hatta dünyanın... (CHP sıralarından "Şu an, şu an" sesleri)

BARIŞ YARKADAŞ (İstanbul) - Şimdi, şimdi!

NURETTİN CANİKLİ (Devamla) - Yahu arkadaşlar, bir meramımızı anlatalım, niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz? Lütfen, konuşalım bırakın yani. Bakın, biz sizi dinliyoruz, lütfen siz de bizi dinleme cesaretinizi gösterin. (CHP sıralarından gürültüler)

BARIŞ YARKADAŞ (İstanbul) - Sayın Canikli, bak burada söylüyor, "Yanına bırakmayacağım." diyor.

-“DİKTATÖR KAÇAK SARAYDA!”-

MUSA ÇAM (İzmir) - Diktatör kaçak sarayda!

NURETTİN CANİKLİ (Devamla) - Şimdi, bakın değerli arkadaşlar, geçmişte hakikaten Türkiye'de dünyada eşi benzeri görülmeyen diktatörlüğün en ilginç örnekleri ortaya çıkmıştır, hatta Türkiye'yi bu anlamda bazı dönemler için diktatörlük müzesi dönemi olarak tanımlamak bile mümkün.

MUSA ÇAM (İzmir) - Kaçak sarayda, kaçak sarayda.

NURETTİN CANİKLİ (Devamla) - Envaiçeşit, rengârenk, her türlü diktatörlüğün her türlü rengini Türkiye'de geçmişte görebilirsiniz arkadaşlar bunun sayısız örnekleri var. (CHP sıralarından gürültüler) Ve ayrıca, daha ilginç olanı ne biliyor musunuz? Dünyadaki benzer örnekleri, o dönemdeki benzer örnekleriyle birlikte son derece sıkı fıkı dostluklar kurulduğunu da biz de biliyoruz, bütün dünya da biliyor.

ORHAN SARIBAL (Bursa) - Esad da olduğu gibi!

NURETTİN CANİKLİ (Devamla) - Ha, "diktatörlük" diyorsanız diktatörlük budur, uygulamasıyla, tanımlamasıyla, her şeyiyle diktatörlük budur ve bu tarihin sayfalarında yer almıştır, kimse bunları ortadan kaldıramaz, kimse bunları kapatamaz. Eğer diktatörlük görmek istiyorsanız açacaksınız, bakacaksınız bu tarihin sayfalarına, her türlü çeşidiyle orada göreceksiniz arkadaşlar. (CHP sıralarından gürültüler)

-“AYNAYA BAKIN, AYNAYA”-

BARIŞ YARKADAŞ (İstanbul) - Aynaya bakın, aynaya.

NURETTİN CANİKLİ (Devamla) - Biz AK PARTİ Grubu olarak, hukuku temsil ediyoruz. Bugüne kadar Anayasa'da ve yasalarda yaptığımız değişikliklerle hiçbir dönemde gündeme gelmeyen demokratik standartların yükseltilmesi ve hukukun temel ilkelerinin en iyi şekilde hayata geçirilmesi için düzenlemeler yaptık, hiçbir dönemde olmayan bu düzenlemeler AK PARTİ döneminde yapıldı, bunu da inkâr edemezsiniz. Diktatörlük orada, hukuk burada. (AK PARTİ sıralarından alkışlar)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.