Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

MHP’li Vural: Ankara'da çay kahve sohbetiyle terörle mücadele edilmez

ANKARA(ANKA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Ankara’da çay kahve sohbetiyle terörle mücadele edilmez. Alandaki insanın yetkisini elinden aldınız, gücünü elinden aldınız” derken, “Bir milleti şehitlerle korkutmak, silahla korkutmak demokraside olmaz. Bu millet 400 vekil vermedi diye mi bu acıları yaşayacak” dedi.

Vural, TBMM’de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

-“MİLLETİMİZ BU TUZAĞA DÜŞMEMİŞTİR”-

Şehit haberlerinin ardından yapılan bazı eylemlerin hatırlatılması üzerine Vural, “Terörün geldiği bu safha vatandaşlarımızda büyük bir infial oluşturmuştur ve haklı bir infialdir. Hepimizin vicdanı yanıyor. Ama bu tepkilerimizi hiçbir zaman terörün arzuladığı, vatandaşlarımız arasında çatışmaya götürecek seviyeye gelmemesi noktasında da milletimiz bugüne kadar duyarlı davranmıştır. Mevzi bir takım tepkiler olmakla birlikte Allah’a hamdolsun ki  milletimiz bu tuzağa düşmemiştir” dedi.  

-“MEVZİ, TEPKİSEL GİRİŞİMLERDİR”-

HDP binalarına yönelik saldırıya ilişkin soruya Vural, “Toplumun büyük tepkileri vardır. Biz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz” derken, “Önemli olan bu devlet iradesini kullanmayanlarla bu devleti bölmek isteyenlerin siyasi amaçlarını ortadan kaldırmaktır. Bu konuda da demokrasi içerisinde bu meseleyi halledeceğiz. Diğerleri mevzi, tepkisel girişimlerdir ama bütün bunlar, yapılanlar, olanlar bitenlerin vatandaşlarımız nezdinde büyük bir infial uyandırdığını hepimiz de görmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

-SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI-

Sağduyu çağrısı yapan Vural, “Ortaya koyacağımız her türlü tepki terör örgütünün siyasi amaçlarına  ve hedeflerine ulaşmayacak şekilde milletimiz tarafından yapılmalı. Birçok provokasyonlar olabilir” diye konuştu.

-“ANKARA’DA ÇAY KAHVE SOHBETİYLE TERÖRLE MÜCADELE EDİLMEZ”-

“Ankara’da çay kahve sohbetiyle terörle mücadele edilmez” ifadesini kullanan Vural, “Alandaki insanın yetkisini elinden aldınız, gücünü elinden aldınız” diyerek tepki gösterdi.

-“EĞER OLAĞANÜSTÜ HAL TALEBİNİZ VARSA, ANAYASADA YAZIYORSA Kİ BİZ OLMASI GEREKİR DİYORUZ”-

“Meclis Başkanı’nın güvenlik zirvesine katılmasına ne diyorsunuz?” sorusuna Vural, “Ne diye katıldı, bilmiyorum. Meclis Başkanı’nın  güvenlik zirvesiyle ile ilgili katılmasının şeyi nedir, olağanüstü halle ilgili bir talebiniz varsa getirin Meclis’e, hemen toplayalım. Meclis irade kullanma yeridir. Meclis yetki verme yeridir. Biz yetkiyi verdik sınır ötesi operasyona. Geçen sene verdik, 11 ay sonra kullandılar. Eğer olağanüstü hal talebiniz varsa, anayasada yazıyorsa ki biz olması gerekir diyoruz, o zaman toplanın olağanüstü hal ile ilgili, sıkıyönetimle ilgili. Ne olacakmış yani sıkıyönetim olunca askerimin, polisimin mayınladığı yerlerde öldürüldüğü yerlerde sıkıyönetim olunca teröristlerin demokratik haklarının kullanması mı engellenecekmiş” dedi.

Seçim güvenliğine ilişkin soruya Vural “Seçim ancak savaş nedeniyle ertelenir. Türkiye’de seçimin güvenliğinden önce Türkiye’nin güvenliği, Türkiye’nin beka sorunu var. Mesele koltuk meselesi değil” dedi.

“CHP’li Muharrem İnce sağlık nedeniyle Cumhurbaşkanı’nın koltuğundan indirilmesi gerektiğini söyledi, Cemal Gürsel örneğini verdi, ne diyorsunuz?” sorusuna Vural, “Diğer konular doktorların konusuna girer. O konuda benim yorum yapmam mümkün değil” dedi.

-“BİR MİLLETİ ŞEHİTLERLE KORKUTMAK SİLAHLA KORKUTMAK DEMOKRASİDE OLMAZ”-

400 vekil tartışmasına da Vural, “400 vekil verilip anayasa değişseydi her şey farklı olurdu diyor yani terör bağlamında konuşuyor. Bir milleti şehitlerle korkutmak silahla korkutmak demokraside olmaz. Bu millet 400 vekil vermedi diye mi bu acıları yaşayacak,  yaşıyor, böyle bir zihniyet olabilir mi?” diyerek tepki gösterdi. (ANKA)

(MG/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.