Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit tesk adana Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener yunanistan esnaf

Partiler 1 Kasım hesaplarına başladı

ANKARA (ANKA)- Meclis, 1 Kasım’da yapılacak olan milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu kanallarında ilanını takip eden 5'inci gün saat 15.00'te toplanacak.

Siyasette hesaplar 1 Kasım’da yapılacak seçime kilitlendi. 1 Kasım’da yapılacak seçim ile birlikte Meclis’teki sandalye dağılımı ortaya çıkacak. Sandıktan çıkacak sonuca göre de ya tek başına iktidar ya koalisyon ya azınlık hükümeti ya da tekrar seçim gündeme gelecek.

Meclis Genel Kurulu, 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin 26'ncı Dönem milletvekili genel seçimine ilişkin kesin sonuçların Yüksek Seçim Kurulunca Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu kanallarında ilanını takip eden 5'inci gün saat 15.00'te toplanacak.

-EN YAŞLI MİLLETVEKİLİ, GEÇİCİ BAŞKANLIK GÖREVİNİ YAPACAK-

Yasama döneminin birinci birleşiminin ilk oturumundan başlayarak Başkan seçilinceye kadar, en yaşlı milletvekili, Geçici Başkanlık görevini yapacak.

-İLK ÖNCE VEKİLLER YEMİN EDECEK-

Bu birleşimde, önce milletvekillerinin andiçme töreni yapılacak.

Daha sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı için seçim yapılacak.  Başkan seçimi gizli oyla yapılacak. İlk iki oylamada üye tamsayısının 2/3’ünün (367), üçüncü oylamada üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyu (276) aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en çok oy alan üye Başkan seçilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.