Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

Sahaya inen CHP'li vekiller 30 Ağustos'a kadar rapor hazırlayacak

 

ANKARA (ANKA) - Erken seçimin 1 Kasım’da yapılması öngörülürken CHP’li milletvekilleri sahaya indi. Türkiye’yi karış karış dolacak olan CHP’li vekiller, vatandaşa AK Parti ile yapılan koalisyon sürecini anlatacak. CHP’li vekiller hazırlayacakları raporları da  30 Ağustos tarihine kadar Genel Merkez’e gönderecek.

-CHP’li vekiller koalisyon görüşmelerini anlatacak, AK Parti'yi şikayet edecek-

CHP Grubunun görevlendirmesinin ardından milletvekilleri kendilerine verilen illerde çalışma yapmak üzere sahaya indi.

Vekiller hem koalisyon sürecindeki CHP’nin tavrını anlatacak hem de vatandaşı dinleyecek. Vekiller CHP’nin 14 maddeden oluşan koalisyon ilkeleri hakkında da bilgi verecek.  Vatandaşın sorunlarını dinleyecek olan  ve önerilerini, şikayetlerini de not alacak vekiller sivil toplum örgütleriyle de bir araya gelecek.

-CHP’nin koalisyon sürecindeki tavrını anlatacaklar-

Milletvekillerine “İl ziyaretleri sürecinde konuşma yapılacak konular ve temel yaklaşımlar”  başlıklı bir yazı gönderildi. Milletvekillerinden bu kapsamda yürütülen çalışmalara ilişkin raporlarını 30 Ağustos tarihine kadar Genel Merkez’e iletmesi istendi.

Milletvekillerine gönderilen “İl ziyaretleri sürecinde konuşma yapılacak konular ve temel yaklaşımlar” başlıklı yazıda şöyle denildi:

 “7 Haziran seçim sonrasında partimizin izlediği yapıcı politika bütün detayları ile anlatılacak.

AKP’nin neden koalisyon kurmak  istemediği ve neden erken seçim istediği açık, sade bir biçimde paylaşılacak.

Bu konuşmalarda sizlere dağıtılan partimizin “14 ilkesi” ve “koalisyon ilkeleri ve Türkiye’nin 5 temel sorunu” başlıklı metinler esas alınacak. Bu metinlerin dışına çıkılmamaya olağanüstü çaba gösterilmelidir.

Parti içi, örgüt ve kurultay sürecine ilişkin hiçbir konuşma ve tartışmaya girilmeyecek.

Önce il örgütü, yönetim kurulu, ilçe başkanları ve gençlik kolları başkanları ile toplantı yapılacak, sonrasında ildeki sivil toplum örgütleri, sendikalar, yerel basın, esnaf ziyaret edilecek.”

-Vekiller rapor hazırlayacak-

Çalışma sonrasında çalışmanın bütün ayrıntılarını içerecek bir raporun, yerel medyada çıkan haberlerin bir dosya halinde Genel Merkez’e teslim edilmesi istendi. Yapılan bu çalışmanın burada biraraya getirilip seçime yönelik çalışmada kullanılmak üzere arşivleneceği bildirildi. (ANKA)

(MG/ORH)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.