Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Savunma sanayinde dışa bağımlılığı ortadan kaldıracağız

17.03.2015 09.00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023 yılında savunma sanayi alanında dışa bağımlılığımızı inşallah büyük oranda ortadan kaldırmayı planlıyoruz" dedi.

ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı'ndaki ASELSAN Radar ve Elektronik Harp Teknolojileri Merkezinin (ASELSAN Gölbaşı Yerleşkesi) açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Artık eski Türkiye yok, şimdi yeni Türkiye var" mesajı verdi.

Buna rağmen Türkiye'yi engellemek için her yolun denendiğini dile getiren Erdoğan, engellemenin, geçmişte darbelerle muhtıralarla, bildirilerle yapıldığını, son yıllarda Gezi olaylarıyla Türkiye'nin durdurulmaya, geriletilmeye çalışıldığını ifade etti. Oradan netice alınamayınca 17-25 Aralık darbe teşebbüsüyle aynı oyunun tekrarlandığını vurgulayan Erdoğan, sözlerini söyle sürdürdü:

"17-25 Aralık darbe teşebbüsünün hedef aldığı yerlere dikkat edin, ülkemizin gelişmesine, kalkınmasına, güçlenmesine katkı sağlayan tüm milli kurumlarımızın bu yapının saldırısına maruz kaldığını görürsünüz. Aynı çete kurduğu kumpas düzeniyle yıllarca ülkemizin tüm önemli kurumlarını ele geçirmeye, ele geçiremediklerini de çökertmeye çalıştı. Bu ülkenin Cumhurbaşkanından, Başbakanından Genelkurmay Başkanına, bakanlarına kadar herkesi dinleyip elde ettikleri bilgileri bir yerlere sızdırdılar. Türkiye bir kez daha Casino siteleri küçük bir azınlığın çoğunluğa tahakkümü, vesayet düzeni kurması tehlikesiyle ne yazık ki karşı karşıya geldi. Hamdolsun, milletimizin desteğiyle, irfanıyla bu saldırılar amacına ulaşamadı." İçeride ve dışarıda bu yapının tüm unsurlarıyla kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini anlatan Erdoğan, ülkenin hastalıklı yapıdan tamamen temizlenene kadar da mücadelelerinin süreceğini söyledi. Türkiye'nin dünyada sıcak çatışmaların en çok yaşandığı bölgede yer aldığını belirten Erdoğan, Libya'dan Suriye'ye, Irak'tan Yemen'e kadar tüm bölgenin ateş içinde olduğuna dikkati çekti. Doğuda Ermenistan ve Gürcistan, kuzeyde Ukrayna'nın huzursuz bölgeler olduğunu dile getiren Erdoğan, Balkanların sakin olsa da her an sorun çıkma potansiyeli bulunan bir bölge olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz çevremizi saran tüm bu sıkıntılar içinde ekonomik, sosyal, siyasal bakımdan elbette savunma alanında kendimizi güven altına almak zorundayız. Biz güven içinde olmazsak diğer kardeşlerimize de yardımcı olamayız" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.