Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Vural'dan 400 vekil tepkisi: Bu millet sana yüz verdi, astarını istiyorsun

ANKARA (ANKA) - MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, “Bu kadar şehidimiz var,  400 vekilden bahsediliyor.Bu millet sana yüz verdi, astarını istiyorsun. Bizi tehdit ediyor. Ya oy ya ölüm, oyu vermezsen ölüm. Başkanlık sevdan için daha ne kadar şehit vereceğiz” diyerek tepki gösterdi.

Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Dağlıca’daki terör saldırısına değindi.

-“KUCAĞINDA BİR ŞEHİT ÇOCUĞU, GÜLÜCÜKLER DAĞITILIYOR O SIRADA”-

Başbakan’ın dün milli maçta olduğunu belirten Vural, şöyle devam etti:

“Başbakan Davutoğlu Konya’da maç izliyor. Kucağında bir şehit çocuğu, gülücükler dağıtılıyor o sırada. Kalleş pusularda şehit olan vatan evlatları, piar yapıyorlar yaa… İşte o tablo var ya gerçekten o tablo sen o çocuğa sahip çıkacaksan babasına sahip çıkacaktın. Eğer bir hükümetin başı saat 15.00’te saldırı olmuş, ikinci saldırı da 17. 30’da olmuş da bundan haberdar değilse işte Türkiye’nin düştüğü durum…

Bir maça gidiyorsunuz, askerin polisin ölüyor, şehit çocuğuyla görüntü veriliyor. Böyle kirli siyaset batsın, yerin dibine batsın.”

-“AKP CESARET VERDİ, PKK TETİK ÇEKTİ”-

“PKK silah stoklama sürecine girdiğinde ne yapıyordunuz?” sorusunu yönelten Vural, şunları ifade etti:

“Bu bombalar ne zaman yerleştirildi, bu PKK nasıl alan hakimiyeti oluşturdu?

Dağlıca’daki o şehitlerin kanında PKK’yı güçlendiren, cesaretlendiren, ne istediler de vermedik ki diyenler masa kuranlar PKK uyuyan bombaları yerleştirirken Oslo’da o bombaları hangi şehirlerde sakladığınızı biliyoruz ama çözüm süreci adına müdahale etmiyoruz diyerek milleti aldatanların vebali vardır.

AKP uyuttu, PKK vurdu. AKP ekti, PKK biçti, AKP cesaret verdi, PKK tetik çekti. AKP çözüm dedi, PKK palazlandı, güçlendi.”

-“BU MİLLET SANA YÜZ VERDİ, ASTARINI İSTİYORSUN”-

Cumhurbaşkanı’nın dün bir televizyon kanalında yaptığı açıklamalara işaret eden Vural, şunları söyledi:

“Ne olmazdı, bu millet 400 vekil vermedi diye mi bu şehitler oluyor mu diyorsun. 400 vekil verdiği zaman PKK’nın isteklerini kabul ettirecek miydin onu mu demek istiyorsun? Nedir muradın burada? Bu kadar şehidimiz var, terör saldırıyor, 400 vekilden bahsediliyor. Bu kan üzerinden siyaset üretmek, yani anayasayı PKK’nın istediği şekilde değiştirecek çoğunluğu alsaydık bu şehitler gelmezdi, vermezseniz ne olacak, şehitler devam mı edecek? Bu millet sana yüz verdi, astarını istiyorsun.

-“BAŞKANLIK SEVDAN İÇİN DAHA NE KADAR ŞEHİT VERECEĞİZ”-

Bizi tehdit ediyor. Bizi tehdit ediyorlar.  Ya oy ya ölüm, oyu vermezsen ölüm. Oy verdik ne olacak, o zaman bölünme, çözümleri bu. Başkanlık sevdası için 400 vekili bugünkü terör saldırıların sorumlusu olarak vermediği için sorumlusu olarak milleti suçlayan bir cumhurbaşkanı. Başkanlık sevdan için daha ne kadar şehit vereceğiz.” 

“Sen kim milli duruş kim?” sorusunu yönelten Vural, “Siz kim oluyorsunuz da milli duruştan bahsedebiliyorsunuz. Rüşvet ve yolsuzluktan hesap verilsin dedik. Bir Bilal uğruna, hilaller batıyor” dedi.

-“BEN DE RAKAM VAR AMA BUNU ŞU ANDA İFADE ETMEKTE ZORLANIYORUM”-

“Dağlıca’daki terör saldırısındaki şehit sayısı açıklanmadı, siz de bir rakam var mı?” sorusuna Vural, “Ben de rakam var ama bunu şu anda ifade etmekte zorlanıyorum, bu tablonun hükümet tarafından açıklanması gerekiyor” yanıtını verdi.

“Meclis olağanüstü toplanmalı mı?” sorusuna da Vural, “Olağanüstü toplandık, sınır ötesi operasyon tezkeresini verdik, yetkiyi de verdik” dedi. (ANKA)

(MG/ORH)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.