15 Temmuz Özel Oturumunda ‘Cımbız’ Polemiği

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım arasında “cımbız” polemiği yaşandı. “Baştan sona benim konuşmamın belli yerlerini cımbızlayarak değerlendirmeye tabi tuttunuz” diyen Yıldırım’a TBMM Başkanı Kahraman, “Cımbızla çekmedim, cımbızla araya yerleştirdiğiniz kelimelerin dışındaki konuşmalarınızdan bahsettim” şeklinde cevap verdi.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanı Kahraman başkanlığında 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin birinci yıldönümü dolayısıyla özel gündemli olarak toplandı. HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım’ın yaptığı konuşmada, “İktidarın açık talimatları ile Eş Genel Başkanlarımız ve Milletvekillerimiz rehin alınarak cezaevlerine konulmuş, Hukuk ve etik dışı bir şekilde Eş Başkanımız Sayın Yüksekdağ’ın ve Milletvekilimiz Nursel Aydoğan’ın Milletvekillikleri düşürülmüştür” ifadelerini kullanmasının ardından TBMM Başkanı Kahraman ile HDP’li Yıldırım arasında “cımbız” atışması yaşandı.

“Türkiye Anarşizme Müsaade Etmeyecek Bir Ülkedir”

TBMM Başkanı Yıldırım, Türkiye’de tutsağın ya da esirin olmadığını, tevkif durumunun olduğunu hatırlatarak Yıldırım’a şöyle seslendi:
“Türkiye’de hukuk devleti var. Türkiye’de zulüm diye ifade edemezsiniz bir hukuki statü işliyor ve çalışıyor. Bu noktada buna benzer sözler milli birlik ve bütünlüğü zedeleyen sözlerdir. Türkiye anarşizme müsaade etmeyecek bir ülkedir. Hiçbir demokrat ülke buna müsaade etmez ve etmemelidir. O yüzden hukuki kalıplarla lütfen konuşunuz.”

“Konuşmamın Belli Yerlerini Cımbızlayarak Değerlendirmeye Tabi Tuttunuz”

TBMM Başkanı Kahraman’ın isim vererek şahsına sataşması üzerine söz isteyen HDP’li Yıldırım, “Evrensel bir hak olarak düşünce ve ifade özgürlüğü tamda bu sebeple vardır. Hiç kimse siz veya sizin gibi düşünenlerle aynı şeyi düşünmek, ifade etmek zorunda değildir. Baştan sona benim konuşmamın belli yerlerini cımbızlayarak değerlendirmeye tabi tuttunuz. Eğer bu ülkede hukuk düzlemi üzerinden bir tartışma yapılacaksa hala mahkeme karşısına çıkarılmamış bir siyasi liderin hakkında nasıl hüküm verileceği üzerine üç cümle etmiş olsanız çok daha saygın bir iş yapmış olursunuz” diye konuştu.

“Cımbızla Çekmedim”

TBMM Başkanı Kahraman, HDP’li Yıldırım’ın konuşmasının ardından polemik unsuru ile oturuma devam etmek istemediğini belirterek, Yıldırım’a “Herkesin fikri kendine ait. Cımbızla çekmedim, cımbızla araya yerleştirdiğiniz kelimelerin dışındaki konuşmalarınızdan bahsettim bunu geçiyorum, uzatmıyorum” diye seslendi. Kahraman, “Cımbız” polemiği devam ederken HDP’li Yıldırım’ın söz talebini ciddiye almayarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.