Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi soner çetin binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia

181 Bin 972 Adet Baz İstasyonu Var, Rekor İstanbul’da

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye genelinde 181 bin 972 adet baz istasyonu bulunduğunu açıkladı. Baz istasyonu rekoru ise 46 bin 46 adet ile İstanbul’da bulunuyor. İstanbul’u Ankara takip ediyor.

Ulaştırma Bakanı Turhan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in baz istasyonlarına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Yönetmeliğe İşaret Etti

Ulaştırma Bakanı Turhan, baz istasyonlarının, Elektronik Haberleşme Kanununun 37'nci maddesinin 4'üncü fıkrasında belirtilen "Ulusal ve uluslararası kuruluşların belirlediği standart değerleri dikkate almak suretiyle telsiz cihaz ve sistemlerinin kullanımında uyulacak elektromanyetik alan şiddeti limit değerlerinin belirlenmesi, kontrol ve denetimleri münhasıran Kurum tarafından yapılır veya yaptırılır. Bu işlemler ile ilgili usul ve esaslar, Sağlık Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığının görüşleri de dikkate alınmak suretiyle Kurum tarafından çıkarılacak yönetmelik ile belirlenir. Yönetmelik ile belirlenen limit değerlere ve güvenlik mesafesine uygun bulunan ilgili tesisler başkaca bir işleme gerek kalmaksızın Kurum tarafından güvenlik sertifikası düzenlenmesini müteakip kurulur ve faaliyete geçirilir" hükmü çerçevesinde "Elektronik Haberleşme Cihazları Güvenlik Sertifikası Yönetmeliği" kapsamında kurulduğunu ve işletildiğini söyledi.

"Sağlık Bakanlığı'ndan Görüş Alınmak Suretiyle İhtiyatlılık İlkesi Çerçevesinde Belirlenmiştir"

Turhan, sözkonusu yönetmelik ile insan ve çevre sağlığı dikkate alınarak, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ile birlikte Uluslararası İyonlaştırmayan Radyasyondan Korunma Komisyonu (ICNIRP) tarafından belirlenen limit değerlerin de altında elektrik alan şiddeti limit değerlerinin, Sağlık Bakanlığı'ndan görüş alınmak suretiyle ihtiyatlılık ilkesi çerçevesinde belirlendiğini kaydetti.

Ulaştırma Bakanı Turhan, okul öncesi eğitim ile temel eğitim kuruluşları, okul bahçesi ve parklarda çocuk oyun alanı sınırları içinde baz istasyonu kurulmasına izin verilmediğini belirterek, şöyle dedi:

“Baz istasyonları için işletmecilerin, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan güvenlik sertifikası alınması zorunlu olup güvenlik sertifikası bulunmayan hiçbir baz istasyonunun çalışmasına izin verilmemektedir.“

Baz İstasyonu Rekoru İstanbul'da Bulunuyor

Ulaştırma Bakanı, Türkiye genelinde, toplam 181 bin 972 adet baz istasyonu bulunduğunu açıklayarak, illere göre baz istasyonu dağılımına ilişkin de bilgi verdi.

Buna göre, İstanbul’da 46 bin 46, Ankara’da 14 bin 631, İzmir’de 11 bin 291, Antalya’da 7 bin 510, Bursa’da 6 bin 586 baz istasyonu bulunuyor. En az baz istasyonu ise 247 ile Bayburt, 261 ile Tunceli’de yer alıyor. 

Anahtar Kelimeler:
IstanbulAnkaraTürkiye
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.