Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan kızılay operasyon kurban bayramı

“30 Ağustos, Türk Milletinin Bağımsız, Medeni, Bir Ve Bütün Olarak Yaşama İradesidir”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı kutlama mesajında “30 Ağustos, Türk milletinin bağımsız, medeni, bir ve bütün olarak yaşama iradesidir. Bugün de mabetlerimize el uzatanlara, topraklarımızı parçalama hevesindekilere ve onların yerli taşeronlarına 95 yıl öncesinden aldığımız feyizle karşı duracağız. Milli kimlik ve milli vicdana, Cumhuriyet’imizin dayandığı tüm ilke ve esaslara, demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkacağız.” dedi.
 
MHP’li Akçay 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Açıklamasında Türklüğün yenilenmezliğinin parlak bir ispatı olarak nitelendirdiği 30 Ağustos Zafer Bayramının 95 inci yıldönümünü kutlamanın heyecan ve coşkusunun yaşandığını belirten MHP’li Akçay “Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen yedi düvele karşı, kahraman ordumuzun ve milletimizin gösterdiği cesaret ve fedakârlık ile İstiklal Mücadelemiz 30 Ağustos’ta zaferle taçlanmıştır.” dedi.

95 yıl önce aziz Türk milletinin varını yoğunu ortaya koyarak 26 Ağustos’ta verilen Büyük Taarruz emriyle, Türk yurduna göz dikenlerin heveslerini kursaklarında bıraktığına, Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle vatan toprakları üzerinde emelleri olanları büyük ve kesin bir yenilgiye uğrattığına dikkat çeken Akçay açıklamasına şöyle devam etti:

“30 Ağustos Acziyete ve Esarete Verilmiş En Kalıcı ve Cesur Cevaptır”

“Bu zaferle Türk milleti, birlik ve beraberliğinden, vatanından ve devletinden, istiklal ve istikbalinden asla vaz geçmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. Tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmeyen Türk milleti 30 Ağustos Zaferiyle bağımsızlığına sahip çıkmış, hür ve müstakil Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atmıştır. 30 Ağustos, 95 yıl önce İstiklal Savaşımızın büyük zaferle sonuçlandığı, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetine kavuştuğu gündür. 30 Ağustos, Türk milletinin bağımsız, medeni, bir ve bütün olarak yaşama iradesidir. 30 Ağustos, teslimiyete, boyunduruğa, acziyete ve esarete verilmiş en kalıcı ve cesur cevaptır.

30 Ağustos, vatan ve bayrak aşkının düşmanları ve işbirlikçilerini bozguna uğrattığı gündür. 30 Ağustos, Türk milletinin tutsak alınamayacağının açık ispatıdır. 30 Ağustos 1922’de Türk milletinin birlik ve bütünlüğü, asırlara meydan okuyan varlığı emperyalist barbarlığı yok etmiştir. Zaferi kazandıran kudret askeri dehanın yanı sıra bu milli birlik ve beraberliktir. Bizler de o kahraman ecdadın torunları olarak, bize bıraktıkları Türkiye Cumhuriyetine ve vatanımıza sonsuza kadar sahip çıkacak, Türk devletinin bekası ve Türk milletinin birliği ve dirliği için aynı inanç ve azimle yolumuza devam edeceğiz.”

“95 Yıl Önceden Aldığımız Feyizle Karşı Duruyoruz”

Bugün de mabetlerimize el uzatanlara, topraklarımızı parçalama hevesindekilere ve onların yerli taşeronlarına 95 yıl öncesinden aldığımız feyizle karşı duracağız. Milli kimlik ve milli vicdana, Cumhuriyet’imizin dayandığı tüm ilke ve esaslara, demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkacağız.
Ağustos ayı Türk milleti için “zaferler ayı”dır. 946 yıl önce Malazgirt, 500 yıl önce Çaldıran, 502 yıl önce Mercidabık ve 95 yıl önce Büyük Taarruz zaferleriyle Türk milleti tarihe mührünü vurmuştur. Bugün Türkiye Cumhuriyeti ile vücut bulan bu mühür dünya durdukça var olacaktır. Kocatepe’den İzmir’e kadar adım adım temizlenen düşman emelleri görüldükleri yerde yok edilecektir. Unutulmasın ki, 30 Ağustos 1922’deki azim Türk milletinin sinesinde kor gibi durmaktadır.

Bu vesileyle, 30 Ağustos Zafer Bayramını bir kez daha kutlarken vatanımızın ve milletimizin birliği, devletimizin dirliği için can veren aziz şehitlerimizi rahmet ve duayla; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın aziz kahramanlarını saygı ve minnetle anıyorum.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.