Öne Çıkanlar Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan galataport uyuşturucu seçim Çelebi Havacılık Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Osman Yılmaz Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ Çankırı mitingi 4 Mart 2024 Pazartesi Gündem Özeti Sıkıntı Dünya Çalışan Gazeteciler Günü

4 Muhalefet Partisi Anlaştı: Demokrasi, Adalet, Kuvvetler Ayrılığı, Huzur

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi (SP) ve Demokrat Parti’nin (DP) milletvekilliği seçimlerinde birlikte hareket etme kararı aldıklarını belirtti. Tezcan, “Ortak noktalarımız, demokrasi, hukukun üstlüğü, adalet, güçlü meclis, kuvvetler ayrılığı, toplumsal uzlaşma, huzur gibi temel kavramlar” dedi.

24 Haziran erken seçimleri için muhalefet partileri ittifakta anlaştı. ANKA’ya konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Tezcan, CHP, İYİ Parti, SP ve DP’nin milletvekilliği seçimlerinde birlikte hareket etme kararı aldıklarını belirtti. Tezcan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise herkesin kendi adayını göstereceğini kaydetti.

PROTOKOL YARIN İMZALANACAK

Son hazırlıkların yapıldığı ittifak protokolünün ise yarın saat 15.00 itibariyle açıklanacağını kaydeden Tezcan, ilkelere ilişkin, “Ortak noktalarımız, demokrasi, hukukun üstünlüğü, adalet, güçlü Meclis, kuvvetler ayrılığı, toplumsal uzlaşma, huzur gibi temel kavramlar” diye konuştu.

Tezcan, DP’nin parti amblemiyle ya da diğer parti listelerinden olmak üzere ittifakta nasıl yer alacağı konusunun ise kendi kararlarına bırakıldığını ifade ederek, “DP nasıl katılmak istiyorsa öyle katılacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.