Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Adalet Bakanı Bozdağ: : FETÖ Bütün ülkeler İçin Ulusal Güvenlik Tehdididir

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ’nün sadece Türkiye için değil, bulunduğu bütün ülkeler bakımından büyük bir ulusal güvenlik tehdidi olduğunu belirtti.

Bakan Bozdağ, 3 gün sürecek ve 3. gün sonunda da bir sonuç bildirgesi yayımlanacak olan “Uluslararası Hukuk Kongresi” açılış törenine katıldı. Kongrenin katılımcılarına teşekkür eden Bozdağ, kongrede, mültecilerin hukuki sorunları, mağdur hakları, alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri, savcılık kurumu ve etkin soruşturma gibi başlıklar başta olmak üzere 12 ayrı konuda sunumlar, eleştiriler ve müzakereler yapılacağını belirtti. Kongrenin sonucunda uluslararası toplumun ve katılımcı herkesin yararına olacak çok önemli görüşlerin ortaya çıkacağına olan inancını dile getiren Bozdağ, kongrenin 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünden sonra İstanbul’da yapılıyor olması önemine değindi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları anımsatan Bakan Bozdağ, “FETÖ yetiştirdiği insanları orduya, emniyete, diğer kamu kurumlarına yerleştiren, yerleştirdiği kişileri de örgüt elemanı olarak ihtiyaç duyduğu zaman kullanabilen ve bu vesile ile de devletin parasını, silahlarını, malzemelerini, kanunlarını ve diğer bütün imkanlarını örgütün imkanına, malına dönüştüren, devlet içerisinde saklı bir terör örgütü kimliği taşımaktadır. Din ve eğitim gibi herkesin hassas olduğu konular kullanılmak suretiyle toplum için de ve devlette yer edinmeye çalışan bu yapıyı Türkiye çok acı tecrübeler yaşamak suretiyle yakından tanımıştır. Bu yapının yetiştirdiği kişiler devlette görev aldıktan sonra örgüt liderinin talimatları doğrultusunda devletin bütün gizli bilgilerini sırlarını imkanlarını kabiliyetlerini örgütün liderine aktarıyor” dedi.
 
İSTİHBARAT OKULLARI GİBİ

 
Genelkurmay Başkanı’nın emir subayının her gün Genelkurmay Başkanının odasına dinleme cihazı koyduğunu, bütün konuşmaların kaydedildiğini ve Pensilvanya’ya  gönderildiğini anımsatan Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:
“Şimdi Türk Genelkurmay Başkanının makamına herhangi bir devlet kendi vatandaşını yerleştirebilir mi? İmkansız. Ama Türkiye içerisinde yerleşik bir örgüt vasıtasıyla oradan her türlü bilgi alınabilir mi? Alınabilir. İşte örnek bu hadisedir. Onun için FETÖ Sadece Türkiye için bir ulusal güvenlik tehditti değil, bulunduğu bütün ülkeler bakımından da bu anlamda büyük bir ulusal güvenlik tehdittir. Açtığı okullarda din ve eğitim üzerinden verdiği bilgiler ve yaptığı çalışmalar sonucunda, buradan yetişenler kamuda yer aldıkları takdirde, o ülkelerinde pek çok gizli kalması gereken bilgilerinin, belgelerinin örgüte geçmesi ve örgüt eliyle başka yerlere aktarılması söz konusudur. Adeta istihbarat okulları gibi bunların faaliyet göstermesi söz konusu. Bu saygın topluluğa buradan bir kez daha hatırlatmak istedim.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.