Adalet Bakanı İle CHP’liler Arasında Cezaevi Polemiği Sürüyor

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’lilerin cezaevlerinde PKK’lı mahkûmları ziyaret ettiklerine yönelik herhangi bir milletvekili ismi açıklamadığını söyledi. Bozdağ, “Herhangi bir CHP milletvekili arkadaşımızı hedef gösterme düşüncesiyle kesinlikle yapmam, hedef gösterme niyetim de yok, böyle bir açıklama da yapmadım bunun altını özellikle çizmek isterim” diye konuştu.

TBMM Adalet Komisyonu AK Partili Ahmet İyimaya Başkanlığı’nda, Yargı Paketini görüşmek üzere toplandı. CHP’li milletvekilleri komisyonda, cezaevlerinde PKK’lı mahkûmları ziyaret ettiklerine yönelik Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıklamalarını hatırlattılar. Bakan Bozdağ’ın bazı CHP’li milletvekillerinin ismini vererek hedef gösterdiği suçlamalarına Bakan Bozdağ’dan açıklama geldi.

Bozdağ, cezaevlerinde PKK’lı mahkûmları ziyaret ettikleri iddia edilen milletvekillerinin broşürlerinin basılarak bilbordlara asıldığı iddialarına da yanıt verdi.
Bozdağ, “CHP milletvekilinin ismini açıklamadım açıklamam da kesinlikle doğru değildir” diyerek şöyle devam etti:

“Dün bazı yerlerde isimler broşürler yayınlanıyor bunun ahlaksızlık olduğunu, bunun bir hukuksuzluk olduğunu, bunun gayri meşru bir yöntem olduğunu ve doğru olmadığını, bunu yapan kim olursa olsun karşısında olduğumu, dün de söyledim bugün bir kez daha söylüyorum. Benim yaptığım şey sadece o tartışmalar arasında genel bir ziyaret istatistiği vermek olmuştur. Onun dışında benim yaptığım bir şey yoktur. Ziyaret istatistiği zaten tartışıldı. Ben o nedenle bu konunun artık bir noktada dondurulmasının doğru olduğuna inanıyorum. Çünkü bu doğru ya da eğri oldu artık bir noktada herkes söyleyeceğini söyledi ama ben kesinlikle bir kez daha söylüyorum herhangi bir milletvekili arkadaşımı ima yoluyla dahi hedef göstermem mümkün değildir. Beni tanıyan herkes bunu bilir ve parlamentoda birlikte çalıştığımız MHP’li, HDP’li arkadaşlarım da bunu bilir. Şu anda parlamento dışında olan arkadaşlarımız var onlar da bilir ayrıca parlamentoda olmamış ama bizi yakından bilen herkes bilir. Bu benim insanlığıma da ters yani dünden beri arkadaşlarım söylüyor, ben istiyorum ki bu tartışmayı bir yerde noktalayalım.”
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.