Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank cumhurbaşkanı erdoğan türkiye istanbul

“Adalet Mücadelesine Kulaklarınızı Tıkamayın”

CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan, TBMM Genel Kurulu görüşmelerinde astsubayların, uzman jandarmaların ve uzman erbaşların sorunlarını bir kez daha anlatarak Genel Kurula “vatan evlatlarının adalet mücadelesine kulaklarınızı tıkamayın” diye seslendi. 


Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanun Teklifinin TBMM Genel Kurul Görüşmeleri tamamlandı.  Görüşmeler sırasında konuşan CHP İzmir Milletvekili Avukat Murat Bakan söz konusu kanun teklifinin astsubayın, uzman jandarmanın, sözleşmeli erin, uzman çavuşun problemlerinin çözümüne yönelik değişiklikler getirmemesine tepki göstererek “gönlümüz arzu ederdi ki burada, astsubayların -uzman jandarmalar İçişleri Bakanlığı personeli ama uzman jandarma da bir askerî personeldir- uzman jandarmanın, sözleşmeli erin, uzman çavuşun problemlerini çözecek kanunu buraya getirebilmiş olsaydık” dedi.

 
 “O ASTSUBAYLARDAN BİRİNİN EVLADIYIM”

Astsubayların Türk Silahlı Kuvvetlerinin emekçisi olduğuna dikkat çeken CHP’li Bakan zihninde çocukluğundan kalan bir anıyı paylaşarak; “o tankları yürüten, o denizaltıları yüzdüren tüm teknik sınıflarda astsubaylar var ve ben, o astsubaylardan birinin evladıyım, astsubay çocuğuyum. Çocukken babamı ziyarete gittiğimde birliğe, benim babamın üzerinde tulum vardı, tulumun üzerinde rütbesi vardı. Elleri yağ içinde şanzıman indirir bindirirdi kademede. Türk Silahlı Kuvvetlerinin o personeli, astsubayı Türk Silahlı Kuvvetlerinin emekçisidir.” ifadelerini kullandı. 


 “SORUNLARINI ÇÖZELİM DİYORUZ, ÇOK MU ŞEY İSTİYORUZ MECLİSTEN?”

5 senedir milletvekili olarak sorunları anlattığını ama bir arpa boyu yol alınamadığını vurgulayan CHP`li Bakan: “Ben beş senedir milletvekiliyim, bu kürsüden sorunlarını defalarca dile getirdim. Geçen dönem Milli Savunma Komisyonunda, İçişleri Komisyonunda defalarca dile getirdik, bir arpa boyu yol katedemedik. Astsubayın sıkıntısı nedir? Bir astsubay emekli olduğunda maaşının yarısını alamıyor ama bir subay emekli olduğunda yüzde 70'ini, yüzde 80'ini alıyor komutanlık tazminatlarından dolayı -7 ayrı konuda tazminatları var- bunlar astsubaylara da verilsin diyoruz. Astsubayların göreve başlangıç derecesi 9/2 olsun. Klimalı ortamda rahat çalışan ofis memurlarıyla aynı şekilde başlasın. Dünyanın en zor mesleği askerlik. Bir asker yalçın dağlarda, kuş uçmaz kervan geçmez bozkırlarda, en basit sosyal olanaklardan mahrum yerlerde 4-5 tayin görerek, hiçbir yere kök salmadan, çocuğunun bazen doğumunu göremeden, çocuğunun mezuniyetini göremeden görev yapıyor. Bir göreve gittiğinde, nöbete gittiğinde, operasyona gittiğinde geriye dönüp dönmeyeceğini bilmiyor, o hâletiruhiye içinde görev yapıyor. Bunların sorunlarını çözelim diyoruz, çok mu şey istiyoruz şu Meclisten? Burada bütün gruplar el birliğiyle çözelim astsubayın sorununu, başlangıç derecelerini. Uzman jandarmanın okulunu hizmetten saymıyoruz. Kaç defa söz verildi uzman jandarmaya? Cumhurbaşkanı söz verdi, Genelkurmay Başkanı söz verdi. Ben, Jandarma Genel Komutanıyla konuştum; önceki dönem söz verdi, emekli oldu, gitti, hâlâ çözülemedi. Uzman jandarmalar astsubay yapılmak için alındı ama 21 bin uzman jandarma ciddi ekonomik sıkıntı içinde; çoğu lisans, yüksek lisans mezunu. Bir seferliğine astsubay, çavuş yapacağız, ne oradaki hiyerarşi bozulacak ne bir şey, onların problemlerini çözmüş olacağız.  Uzman çavuş hasta olamaz şehit olabilir ama. Niye şehit olabilir de hasta olamaz? Çünkü hasta olursa sözleşmesi feshedilir. Bunların problemini çözmek zorundayız arkadaşlar, bu ortak sorunumuz. Askerin, subayın, astsubayın adalet mücadelesine kulaklarınızı tıkamayın.” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.