Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

“Adaleti Siyasetin Emrine Verirseniz Türkiye’nin Başı Beladan Kurtulmaz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz, adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz” dedi.

Kılıçdaroğlu, öncülüğünde Ankara’dan İstanbul’da gerçekleşen Adalet Yürüyüşü, 21. gününde Kocaeli Yarımca Tüpraş yol ayrımından başladı.

Yürüyüş öncesinde basına açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, bugünün Başbağlar Katliamı’nın yıl dönümü olduğunu anımsatarak, “Cumhuriyet tarihimizin en büyük sivil katliamlarından birisi oldu, Başbağlar’da 33 vatandaşımız terör örgütü mensupları tarafından katledildi. Sabah muhtarı aradım. Anmaya her yıl milletvekili arkadaşlarımız giderdi ama bu yıl il başkanımız ve bir grup partili arkadaşımız gidecek. Muhtar beye bunu ifade ettim. Anlayışla karşıladı. Biz yine Başbağlar Köyü’ne bütün mukimlerine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Umarız Türkiye bu tür felaketlerle karşı karşıya kalmamış olur” diye konuştu.

“Evrensel Adalet Anlayışını Hepimizin Kabul Etmesi Lazım”

Kılıçdaroğlu, “Biz bu yürüyüşü ‘Adalet Yürüyüşü’ olarak addettik. Adaletin ne kadar önemli olduğunu bütün vatandaşlarımıza anlatmak istedik” diyerek, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun son kararnamesini değerlendirdi.  Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

“Hakimler Savcılar Kurulu seçildi, yeni göreve başladılar. 5-6 günlük görev süresi içinde ki bayram tatillerini falan çıkarıyoruz, bir kararnameyle 780 hakim ve savcının görev yerini değiştirdiler. Niçin ve hangi gerekçeyle? Siyasi otoritenin beklentilerine uygun yeni hakim ve savcılar görevlerine başlasınlar diye. Adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’nin başı beladan kurtulmaz, adaleti siyasetin emrine verirseniz Türkiye’de demokrasi olmaz, adaleti siyasetin emrine verirseniz insan hakları ihlalleri olur. Bütün bunları herkesin bilmesi lazım. Özellikle de ülkeyi yönetenlerin bilmesi lazım. Kendi adalet anlayışlarını topluma dayatmak değil evrensel adalet anlayışını hepimizin kabul etmesi lazım.”

“Kemerde Bir İlik Kazandım”

CHP lideri, hayatını kaybeden sinema sanatçısı Hakan Balamir’e Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine de başsağlığı diledi.
Kılıçdaroğlu, zaman zaman kilo verip vermediğinin sorulduğunu da ifade ederken, “Kemerde bir ilik kazandım ama öyle 5 kilo vermem falan söz konusu değil” diye konuştu.

MYK Toplanıyor
Öte yandan, CHP Merkez Yönetim Kurulu, (MYK) Kılıçdaroğlu başkanlığında saat 12.00’de Şirinyalı mevkiinde toplanacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.