Adil Seçim Platformu Kuruldu

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, HDP, DİSK, KESK ve pek çok sivil toplum örgütünün temsilcilerinin katılımıyla “Adil Seçim Platformu” oluşturuldu. Platform, “Türkiye’de her sandıkta var olacağız, her seçmenin iradesi endişeye mahal vermeyecek şekilde sonuca yansıyacak. Taşınan her sandık başındaki görevli sayımızı üç katına çıkaracağız” dedi.

CHP Bülent Ecevit Parti Okulu’nda gerçekleştirilen toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, “Temsil ettiğimiz milyonlarca seçmenin dileği, beklentisi doğrultusunda, ülkemizde adil ve güvenli bir seçim ortamının sağlanması, 24 Haziran seçimlerinde halk iradesinin her türlü şaibeden uzak şekilde sandığa yansıması için güçlerimizi birleştirdik” denildi. Bu çerçevede “Adil Seçim Platformu”nun kurulduğu belirtilerek, “Temel hedefimiz, yaklaşan seçimlerde sandığa gidecek olan ve hangi partiye oy verirse versin her seçmenin oyunun kullandığı gibi çıkması, seçimin adaletli bir şekilde, güvenlikle sonuçlanmasıdır” denildi.

“TÜRKİYE’DE HER SANDIKTA VAR OLACAĞIZ”

Seçim güvenliği için alınan önlemlerin sıralandığı açıklamada, “Adil Seçim Platformu katılımcısı tüm siyasi partiler, meslek örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve sivil inisiyatifler sandık kurulu görevlisi ve müşahit görevlendirmelerini, tek bir sandık boş kalmayacak şekilde hep birlikte yapıyoruz. Seçim öncesi eğitim alan ve alacak yüz binlerce görevli ve gözlemcimizin sandıkların başında hazır bulunmalarını sağlayacağız. Mümkün olan her yerde hepimiz birlikte olacağız ama birimizin olamadığı yerde başka birimiz mutlaka olacak. Türkiye’de her sandıkta var olacağız, her seçmenin iradesi endişeye mahal vermeyecek şekilde sonuca yansıyacak” denildi.

“TAŞINAN SANDIKLARA SEÇMENİN ERİŞİMİ İÇİN TÜM TEDBİRLERİ ALACAĞIZ”

Yüksek Seçim Kurulu tarafından Doğu ve Güneydoğu’da 18 ili kapsayan sandık taşıma ve birleştirme kararına işaret edilen açıklamada, “Bu sandıklarda oy kullanacak seçmenlerin sandıklara erişimi için gerekli tüm tedbirleri birlikte alacağız. Sorumlu kişi ve kurumların adil olmaları için ve seçim güvenliğini sağlama görevlerini yerine getirmeleri için çalışacağız. Taşınan her sandık başındaki görevli sayımızı üç katına çıkaracağız” denildi.

ORTAK BASIN VE İLETİŞİM MERKEZİ

Yasanın tanıdığı bütün gözetim, denetim yetkileri ile donanmış, sandık kurulu üyeleri ve müşahitlerle bütün sandıklarda görev alınacağının ve yasaların verdiği yetkilerin “sükunet ve kararlılıkla” kullanılacağı vurgulanan açıklamada, “Gün içinde yurdun dört bir yanında binlerce avukatımız, sandık görevlilerimiz, müşahitlerimiz ve okul sorumlularımız omuz omuza çalışacak. Ankara’da kuracağımız ‘Ortak Basın ve İletişim Merkezi’mizde tüm sandık başlarından, doğrudan alacağımız bilgileri, seçim sonuçlarını gerçek zamanlı olarak tüm Türkiye’ye duyuracağız. Seçim sonuçlarının medya eliyle manipüle edilmesine izin vermeyeceğiz” denildi.

SEÇMENE ÇAĞRI

Açıklamada, seçmene sandığa gitme çağrısında da bulunulurken, “Resmi görev almamış olsanız da oy kullandığınız sandık başında durmanın hakkınız olduğunu unutmayın, ne olursa olsun sandık başından kesinlikle ayrılmayın” uyarısı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.