Öne Çıkanlar uyuşturucu galataport Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan seçim Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk çarpışma çalışanların birikim endişesi Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ çanakkale ingiltere çankaya köşkü çankaya belediyesi

AFAD, HDP'nin Ziyaret Talebini Reddetti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), HDP’nin Gaziantep'in Nizip ilçesindeki mülteci kampına gözlem amaçlı ziyaret isteğini reddetti.

HDP, Gaziantep'in Nizip ilçesindeki mülteci kampına gerçekleştirmek istediği gözlem ziyaretine AFAD’dan olumsuz yanıt gelmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. “Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 5 yıldızlı otele benzettiği AFAD Mülteci Kampı'nda 30'u aşkın çocuğun cinsel istismara uğradığını herkes biliyor” şeklindeki iddiaların yer aldığı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Bu sadece görünen tarafı. Aldığımız duyumlar kampta daha vahim olayların yaşandığı yönünde. Halkın vekilleri olarak bizim görevimiz bunlarla ilgilenmek iken, bizleri içeriye bile almıyorlar. Bu kamplarda yaşananlar ya taciz, ya tecavüz ya da IŞİD çetelerinin yetiştirildiği alanlar olarak her gün gündeme geliyor. Daha da önemlisi, mültecilerin sadece yüzde 10'u kamplarda kalıyor. Geri kalanlar ise şehir içinde yaşıyor. Onların başına ne geliyor, ne yapıyorlar onu da hiç bilmiyoruz.  Bizim içeriye alınmamamız da daha ağır durumların yaşandığının bir göstergesidir. Bu kamplar, uluslararası boyutta örnek kamp olarak sunulan yerlerdir” denilen açıklamada, “Bir an önce buranın tüm uluslararası sivil toplum kuruluşlarına, insan hakları kurumlarına ve milletvekillerine açılması gerekiyor. Ciddi kaygılarımız var. Bu tarz bir kamp anlayışına, kampta hapsetme anlayışına, insan hakkı gasplarına karşı, her türlü taciz ve tecavüze karşı herkese çağrıda bulunuyoruz. Buradaki sorunlar Kaymakam ve Vali'ye bırakılmayacak kadar vahim ve önemli sorunlardır. Girişimlerimiz devam edecek ve her fırsatta kamptakilerle dayanışma içerisinde bulunacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.