Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Ağbaba: Fethullah’ın Silahla Yapamadığını AKP KHK ile Yapmaya Çalışıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Fetullah’ın silahla yapamadığını, AKP KHK ile yapmaya çalışıyor. Artık bu operasyon, Fetullah’la mücadele değil muhaliflerle mücadeleye dönüşmüştür” dedi.

Ağbaba, parti genel merkezinde, Eğitim-Sen ve Büro Emekçileri Sendikası Genel Başkanları, KESK Yönetim Kurulu üyeleri ve KHK’larla mesleklerinden ihraç edilen kamu çalışanlarının katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

Bugün 24 Kasım olmasına karşın Öğretmenler Günü’nün kutlanamadığını çünkü Türkiye’de 75 bin öğretmenin öğrencisiyle buluşamadığını ifade eden Ağbaba, “Bu operasyon aslında geçtiğimiz yıl başladı. Toplam 7 bin okul müdürü görevden alındı ve yerlerine AKP’nin dar kadrosundan, yandaş sendikanın verdiği isimler atandı” dedi. Öğretmenlerin yüzde 52’sinin bankalara, yüzde 22’sinin esnafa, yüzde 25’inin şahıslara borcunun olduğunu ve yüzde 25’inin ek iş yaptığını belirten Ağbaba, öğretmenlerin tamamına yakınının borçlu olduğunu, bugünlerde ise öğretmenlerin yaşam haklarının da ellerinden alınmak istendiğini söyledi.

“Hedef Kendisine Oy Vermeyen Yüzde 50’dir”

Ağbaba, öğretmenlere yapılan uygulamalara bakıldığında darbenin izlerinin görülebildiğini ifade ederken, “12 Mart TÖS’ü, 12 Eylül TÖB-DER’i kapatmıştı, şimdiki iktidar ise Eğitim Sen’i, KESK’i kapatmaya çalışıyor. Hala farkına varamadılar, 12 Mart’ta diz çökmeyenlerin, 12 Eylül’ün karanlık faşizmine diz çökmeyenlerin, bu diktatörlüğün önünde de diz çökmeyeceğini bilmeleri gerekiyor” dedi.

Ağbaba, “Eğer FETÖ darbeyi gerçekleştirmiş olsaydı ne yapardı, bir gözlerimizin önünden geçirelim, yapacağı ilk iş, kendisine karşı mücadele eden laik, bilimsel eğitimi savunan Eğitim Sen’i kapatmak olurdu. Fetullah’ın silahla yapamadığını, AKP KHK ile yapmaya çalışıyor. Artık bu operasyon, Fetullah’la mücadele değil muhaliflerle mücadeleye dönüşmüştür. Geçtiğimiz günlerde çıkan KHK’da da bunun izlerini net olarak göstermekteyiz. Yapılmak istenen şey kendine muhalif ne kadar kamu görevlisi varsa ihraç etmektir, hedef kendisine oy vermeyen yüzde 50’dir. Bugün Eğitim-Sen’e, yarın kendi gibi düşünmeyen başka muhaliflere gideceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“Başkanlık İçin Yol Temizliği Yapıyorlar”

Bir mücadele çağrısı yapmak istediklerini de ifade eden Ağbaba, “Artık susarak, oturarak beklemenin bir anlamı olmadığını gördük. Birlikte bir cephe oluşturdular, bu cepheyle birlikte başkanlık için yol temizliği yapıyorlar. O kadar ilginç örnekler var ki Atatürkçü Düşünce Derneği yöneticileri, solcu öğretmenler, Alevi memurlar… Son dönemde atılanlara baktığımızda bu insanların Fethullah’la ilgilisi olmadığını hükümet de biliyor çünkü bu insanların yaşamı Fethullah’la, bağnazlıkla mücadeleyle geçmiş. Aynı insanlar sadece Deniz Gezmiş fotoğrafı paylaştığı için meslekten atılıyorlar. Cumhurbaşkanının diploma paylaşımının altına ‘beğen’ butonuna bastığı için insanlar meslekten atılıyor. MİT, istihbarat darbeyi göremiyor ama cumhurbaşkanına hakareti görüyor, çocuğu kanser hastası bir zabıtanın paylaşımını görüyor, kendine muhalif kim varsa izlemeye devam ediyor” dedi.

“Öğretmenlerin Göreve İadelerini Bekliyoruz”

CHP’li Ağbaba, kamuda insanların açlığa mahkum edilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Bugün 24 Kasım, Milli Eğitim Bakanı ile defalarca görüşüldü, Milli Eğitim Bakanı da söz verdi, açığa alınan öğretmenlerin mesleğe döndürülmesini, ihraç olanların da iade edilmesini bekliyoruz. Bu süreçte KESK ile dayanışmamız sürecektir. Bu, Fetullah’la mücadele değil, muhaliflerle mücadeleye dönmüştür ama Türkiye bunlara teslim olmayacaktır, Türkiye ‘bir’den büyüktür”  diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.