Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan Dünya Haberleri

Ağbaba: “Göz Dikmedikleri Bir Hafta Sonu Tatili Kalmıştı”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, hafta sonu tatilinin kaldırılmasını eleştirdi ve “Göz dikmedikleri işçinin hafta sonu tatili vardı onu da kaldırıyorlar. Oldu olacak bayram tatillerini de  kaldırıp işçiyi köle gibi 365 gün çalıştırsınlar” dedi.

TBMM Genel Kurulunda tüm tepkilere rağmen kabul edilen ‘Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Kanunu’ başta işçilerin zorunlu haftalık tatilinin kaldırılması olmak üzere çalışma yaşamıyla ilgili çok sayıda değişikliği beraberinde getiriyor. Yasayla özel sektör işyerlerinde iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu da 2020 yılına ertelendi.

“İşçiye Köle Gözüyle Bakıyorlar”
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, "'Sanayinin geliştirilmesi ve üretimin desteklenmesi kanunu' ile 1924 yılında çıkarılan işçilerin haftada bir gün tatil yapılmasını zorunlu kılıp, haftada 6 günden fazla çalışmayı yasaklayan 'Hafta Tatili Hakkındaki Kanununu' yürürlükten kaldırdılar. ‘Üretimi desteklemek’ dedikleri işçiyi haftanın 7 günü  çalıştırmak olsa gerek. İşçinin hafta tatiline bile göz koyan bir anlayış işçiye köle gözüyle bakan anlayıştır. 93 Yıl önce işçiye verilen hakların 93 yıl sonra AKP Hükümeti tarafından işçinin elinden alınmak isteniyor" ifadelerini kullandı.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.