Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş almanya MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp ukrayna ankara abd Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

Ağbaba; "İsmet İnönü, Türkiye Cumhuriyeti'nin Sembolüdür”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba; “Birileri algı operasyonları ile ismini karalamak istese de, birileri memleketinde ismini taşıyan stadyumu tören düzenleyip yıksa da, İsmet İnönü Türkiye Cumhuriyeti’nin sembolüdür. Cumhuriyet ve onun sembolleri yıkılmaz, unutulmaz” dedi.


Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 45'inci ölüm yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Ağbaba, hemşehrisi olmakla her zaman gurur duyduğu İsmet İnönü’yü 45'inci ölüm yıldönümünde bir kez daha saygıyla andığını belirterek, “İnönü, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük devrimcisi Mustafa Kemal Atatürk'le beraber; yıkılmış, virane olmuş Osmanlı'dan çağdaş bir toplum yaratan, 1'inci Dünya Savaşı sonrası emperyalist güçlerin boyunduruğundaki bir ülkeyi Cumhuriyete kavuşturma hayalleri kuran ve bu hayalleri uğruna hayatlarını ortaya koyan en önemli mimarlardan biridir” dedi.


DEVLET ADAMLIĞI VE TERTEMİZ HAYATINI BÜYÜK BİR ÖZLEMLE ANIYORUZ


İsmet İnönü’nün Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık dâhil olmak üzere çok büyük yetkilerle geldiği makamları kişisel çıkarı için kullanmadığını belirten Veli Ağbaba, “Tek partili yaşamda bile bütün gücü ve kuvveti tek elde toplamamış, kendi isteği ile Türkiye’yi tek partili yaşamdan çok partili yaşama geçirerek dünya demokrasi tarihine adını yazdırmıştır. Bugün çokseslilik yerine tek sesli toplumu, demokrasi yerine başkanlığı, kuvvetler ayrılığı yerine kuvvetin tek elde toplanmasını isteyenleri gördükçe İsmet İnönü’nün büyüklüğünü daha iyi görüyoruz. Türkiye’deki çürümüşlüğü, yolsuzlukları ve tükenmişliği gördükçe İnönü’nün düşüncelerini ve sade yaşamını çok daha iyi anlıyor, devlet adamlığını ve tertemiz hayatını büyük bir özlemle anıyoruz. Bugün memleketi israfa, batağa sürükleyenleri, günlük 2 Trilyon para harcanan sarayları, akraba devleti kuranları gördükçe, gelmiş geçmiş en dürüst siyasetçilerden biri olan İsmet İnönü’nün kıymetini çok daha iyi anlıyoruz.Bugün,özgür ve demokratik bir cumhuriyetin, İnönü’nün attığı tarihi adımlarla şekillendiğini bilmeyenlerin , oturdukları koltuğu İnönü’ye borçlu olanların o’na laf söylemelerini ise anlamıyoruz” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba açıklamasının sonunda 'Bir memlekette namuslu insanlar da en az namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memleket için kurtuluş yoktur'' sözüyle daima aramızda olan, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasında, lâik ve demokratik, çağdaş Cumhuriyetin kurulmasında unutulmayacak izleri bulunan, seçkin devlet ve siyaset adamı İsmet İnönü’yü aramızdan ayrılışının 45. yıl dönümünde  saygı, sevgi ve rahmetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.