Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı 4 Mayıs Cuma Günü Aday Gösterecek

AK Parti, 24 Haziran’da yapılacak erken seçim için hazırlıklara başladı. Milletvekili aday adaylarını belirlemek üzere alt-ara ve üst olmak üzere toplam 14 seçim komisyonu oluşturuldu. AK Parti de 2 Mayıs’ta milletvekili aday adayları için temayül yoklaması başlıyor. AK Parti Grup kararı ile Erdoğan’ın 316 milletvekilinin imzası ile 4 Mayıs Cuma günü Cumhurbaşkanı adayı gösterecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, ANKA’ya 24 Haziran’da yapılacak erken seçim için partinin seçim takvimini açıkladı.

Elitaş, milletvekili aday adayları için 2 Mayıs’ta AK Parti Genel Merkez ve 81 ilde temayül  yoklamasının yapılacağını söyledi. Adayları belirlemek üzere 14 ayrı komisyon kurulduğunu belirten AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş,  22 ya da 26 Mayıs’ta aday tanıtım programı yapılacağını belirtti.

AK Parti 4 Mayıs Cuma günü ise Cumhurbaşkanı adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aday gösterecek. 2 Mayıs Çarşamba günü AK Parti toplanarak, Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı adayı göstermek için grup kararı alacak. Erdoğan’ın 316 milletvekilinin imzası ile aday gösterilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Mayıs’ta İstanbul’da, cumhurbaşkanlığı seçim manifestosunu açıklayacak.  21 Mayıs’ta ise aday listesi YSK’ya sunulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.