Öne Çıkanlar galatasaray Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Koronavirüs terörist Covid19 bugünün gündemi gündem özeti rusya chp enflasyon AİLE kılıçdaroğlu

AK Parti'de “İttifak Ve Baraj” Komisyonu Çalışmaya Başladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “seçim barajının düşürülmesi” ve 2019 seçimlerinde AK Parti ile olası ittifak için, “cumhurittifak” çağrıları üzerine AK Parti de hukukçulardan oluşan komisyon çalışmalarına başladı. Komisyon, ilk önce Türkiye’de bugüne kadar yapılan ittifakları araştırıyor.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AK Parti, MHP’nin “ittifak” çağrılarına formül aramak için hukukçu milletvekillerinden oluşan bir komisyon kurdu. Komisyon akademisyenlerin görüşlerine de başvuracak.

İTTİFAKLAR ARAŞTIRILIYOR

Komisyon ilk olarak, Türkiye’de ki siyasi partilerin yaptıkları seçim ittifaklarını araştırıyor. Mevcut yasa, iki siyasi partinin seçim ittifakı yapmasına izin vermiyor. AK Parti bu engeli kaldırmak için kanun hazırlığına da başladı. MHP ile nasıl bir ittifak yapılacağı konusu değişik formüller üzerinde taslak metinlerle hazırlanıyor. AK Parti bunları yaparken, kendi tabanı ve MHP tabanının da nabzını yapacağı kamuoyu araştırmaları ile yoklayacak. Gelen sonuçlara göre de hareket edecek olan AK Parti, sadece seçim ittifakı değil, seçim barajı ve seçim sistemi üzerinde de taslak metinler hazırlıyor.

Komisyonun çalışmalarını 2018 yılının Ocak ayına kadar tamamlayacak. Komisyon çalışmalarını hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da bilgi verecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.