Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

AK Parti İç Tüzük Değişimi Dönem Sonuna Kaldı

AK Parti MYK toplantısında, İç Tüzük değişikliğinin acil ve bir ihtiyaç olduğu  ancak, dönem sonuna bırakılmasının daha doğru olacağı konusu  benimsendi. AK Parti, STK’lara  Ramazan Ayı’nda, terörden zarar gören vatandaşa her türlü yardımın yapılması çağrısını yapacak.

AK Parti MYK toplantısı Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı’nda toplandı. Güncel konuların konuşulduğu MYK toplantısında, Meclis takvimi de ele alındı.

-STK’LARA RAMAZAN ÇAĞRISI-

AK Parti MYK’da  Ramazan çalışmaları ve görevlendirmelerin değerlendirildiği toplantıda,  özellikle terörden zarar gören Güneydoğu illerine Ramazan Bayramı nedeni ile STK'lara “yardım” yapılması çağrısının yapılmasına karar verildi. STK’lardan, terörde evleri hasar gören vatandaşlara mobilya, zaruri ihtiyaç malzemeleri gıda gibi yardımların yapılması istenecek. AK Partili belediyelere de aynı çağrı yapılacak. Zengin iş adamlarından da Ramazan’da terörden zarar gören illere yardım yapılması istenecek.

-İÇ TÜZÜK DÖNEM SONUNA KALDI-

Öte yandan uzun zamandır AK Parti’nin gündeminde olan, iç tüzük değişikliği de toplantıda ele alındı. Muhalefetin iç tüzükten doğan boşluğu kullanarak Meclis’i çalıştırmadığı, acilen bir değişikliğe ihtiyaç olduğu görüşleri yapıldı. Ancak, geçmiş iç tüzük değişiklikleri anımsatılarak, bazı MYK üyelerinin iç tüzük değişikliğinin dönem sonuna bırakılması benimsendi. Bu dönem iç tüzük değişikliğine muhalefetin karşı çıkacağı ancak dönem sonunda ise herkesin sıcak bakacağı belirtildi. İç tüzük değişikliği dönem sonunda yani seçim öncesi yapılması görüşü ağırlık kazandı.

Meclis takviminin de görüşüldüğü MYK toplantısında, beş ayrı yasanın görüşülmesinden sonra TBMM'nin tatile girmesi görüşü yeniden dile getirildi. Anayasa yazımının ise devam edeceği, Meclis’e ne zaman geleceğinin ise netleşmediği kaydedildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.