Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari kızılay atatürk yapı kredi

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’dan Engelliler Günü Mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Asil engeli, "Sevgi, şefkat ve inanç yoksunluğu" olarak tanımlayan Başkan Delican, bu günlerin kutlamadan çok idrak günü olduğuna ve engellerin ancak birlikte yaşama ve dayanışma becerisi ile aşılabileceğine dikkat çekti.
 
AK Parti’nin 15 yıllık iktidarında, engelli vatandaşların yasal ve sosyal hakları için reform niteliğinde adımlar attığını iddia eden Delican, “Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayat içindeki yerlerinin ve haklarının herkes tarafından idrak edilmesini diliyorum” dedi. Delican, AK Parti’nin iktidarı boyunca engellilerin destekçisi olduğunu, onların yüzlerini güldürmek için dev adımlar attığını da ekledi.
 
“Bedensel veya Zihinsel Engel, Hayata Katılmaya Engel Değil”
Delican yayımladığı mesajda, bedensel veya zihinsel engelli olmanın hayata katılmaya engel olmayacağını söyledi.
 Engelli olmanın bir sınav olduğunu dile getiren Delican, “ Engelli vatandaşlarımızın üretme ve yaratma potansiyeli, ülkemizin katma değerinde çok büyük paya sahip. Onların azminin sağlıklı her bireye örnek olacağını düşünüyorum. Günlük hayatta da çalışma hayatında da onların önünü açmak ve onları desteklemek hepimizin görevi" diye konuştu.
 
 Delican, AK Parti'nin 2005 yılında 1500 maddelik “Engelliler Hukuku” oluşturarak, engelliklerin sorunlarını çözmekte cumhuriyet tarihinin en büyük adımlarından birini attığını söyledi. Engelli ailelerinin hayatlarını da koruyacak uygulamaları hatırlatan Delican, “Kısa süreli ücretsiz bakım hizmetleri, engelli yaşam merkezleri, umut evleri gibi pek çok proje ile yüz binlerce engelli vatandaşımıza ve ailelerine ulaştık. Bu alandaki çalışmalarımız, ilgili bakanlıklar tarafından büyük bir titizlikle takip ediliyor” dedi.
 
“Her Koşulda Onların Yanında Olacağız”
Engellilerin de herkes gibi sağlık, çalışma, eğitim gibi temel hak ve özgürlüklerden yararlanma hakkına sahip olduklarını hatırlatan Delican, mesajını şu sözlerle noktaladı:
“Birleşmiş Milletler ‘in öncülüğünde belirlenen ve tüm dünyanın kabul ettiği 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli vatandaşlarımızın bu bilinçle desteklendiği bir dünya için ve toplumun her kesiminde istisnasız bir farkındalığın oluşması için vesile olsun. Onların ve ailelerinin her koşulda yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyor, her birini sevgi ve saygıyla selamlıyorum."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.