Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş vakıfbank MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli chp Koronavirüs Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener AİLE chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: Sözlerimizin Arkasındayız

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "İzmir için gözbebeğimiz ve öncü kent diyoruz. Bunu öylesine söylemiyoruz. Potansiyelini biliyoruz, ihtiyaçlarını biliyoruz. Sözlerimizin arkasındayız. Bakanlarımızın bir ayağı İzmir'de. Geçtiğimiz gün de Çevre ve Şehircilik Bakanımız Mehmet Özhaseki şehrimize gelerek önemli müjdeler verdi. Yine sözümüzün eriyiz" dedi.

AK Partili Delican, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin İzmir ziyaretinin ardından bir değerlendirme yaptı. Açıklamasında, İzmir'e verdikleri sözlerin arkasında olduklarını vurgulayan Delican İzmir'in sorunlarını bildiklerini ve hükümetin tasarrufunda ne varsa bir bir hayata geçirdiklerini belirtti.
Delican, kentsel dönüşümden, Büyük Körfez projesine arıtma tesisinden turizm yatırımlarına  kadar pek çok konuda önemli adımlar atıldığına dikkat çekerek İzmir'in hakkını alması konusunda yoğun bir gayret içinde olduklarını belirtti. Delican,” İzmir için gözbebeğimiz ve öncü kent diyoruz. Bunu öylesine söylemiyoruz. Potansiyelini biliyoruz, ihtiyaçlarını biliyoruz. Sözlerimizin arkasındayız. Bakanlarımızın bir ayağı İzmir'de. Geçtiğimiz gün de Çevre ve Şehircilik Bakanı'mız Mehmet Özhaseki şehrimize gelerek önemli müjdeler verdi. Yine sözümüzün eriyiz" dedi.



“Tartışma ve Atışma Eksenli Bir Hizmet Yarışının Yanlısı Olmadık”

İzmir'in geleceği için can damarı niteliğinde olan kentsel dönüşüm ve büyük körfez projesine ilişkin önemli somut adımların atıldığını ve bu konuda bakan Özhaseki'nin de İzmirlilere ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na müjdeler verdiğini söyleyen Başkan Delican; "Biz, İzmir'in önündeki engellerin kalkması ve gelişmesi için her daim hazır askeriz. Çalışıyoruz... Tartışma ve atışma eksenli bir hizmet yarışının hiçbir zaman yanlısı olmadık. Bakın; ÇED raporu imzalandı, Karabağlar Cennetçeşme'deki kentsel dönüşüm projesi için düğmeye basıldı. Kronik bir sorun haline gelen katı atık tesisi meselesinin önünü açtık. Tabiri caizse; İzmir'in, İzmir halkının çocuklarına daha yaşanır bir kent bırakmak için gerekli olan tüm can damarlarına kanı pompalıyoruz " ifadelerini kullandı.

İzmir'in köy kenti olmaktan kurtulması gerektiğini belirten  Delican, bir diğer önemli konunun da turizm olduğunu ve İzmir için bu denli önemli ve katma değer taşıyan bir sektörün önünü açmak için de gerekli adımların atıldığını söyledi. Delican, yerel idareler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kentin yararına üretilen her projenin itici gücü olacaklarını ifade etti.

“İzmirlinin Bir Şansı Var Ki…”

Ülkenin olağanüstü bir süreçten geçtiğini hatırlatan AK Parti İl Başkanı Delican sözlerini şöyle sürdürdü:
"Darbeye dur dedik. Hainle, kumpasçıyı içimizden söküp atmanın mücadelesini veriyoruz. Tarihi bir dönemden geçiyor ve tarihi adımlar atıyoruz. İzmir böylesi bir dönemin de lokomotif gücü, özel bir şehir. Bir yandan da, hizmet üretmeye, halkımızın her türlü sıkıntı ve beklentisine cevap vermeye çalışıyoruz. İzmirlinin bir şansı var ki; Başbakanımız kendilerinin vekili. İzmir, kendilerini ayrımsız kucaklayan, memleketimiz için, İzmir için devletin ve hükümetin tüm kademelerini seferber ederek gece gündüz çalışan bir Başbakan'a sahip."

 “Mağduriyetler Hükümetimizce Hassasiyetle Ele Alınıyor”

Yaşanan sıkıntılı sürecin büyük bir dirayetle göğüslendiğini vurgulayan Başkan Delican,  "Vatandaşlarımızın, esnaftan, işçiye her kesimin sürece ilişkin mağduriyetleri hükümetimiz tarafından hassasiyetle ele alınıyor ve gereken yapılıyor. Vergi borcundan SGK borcuna, kredi kartları yapılandırılmasına kadar pek çok meselede kolaylıklar sağlanıyor. Teröre alet edilmeye kalkışıldığı için kapatılan eğitim kurumları nedeniyle mağduriyet yaşanmaması için hızla kararlar alınıyor. Kuruyu yaştan ayırt edecek ara formüller üretiliyor. Biliyorum ki; vatandaşlarımız tüm bu çabaları görüyor. Birlik ve beraberlik içinde atlatamayacağımız hiç bir zorluk olamaz. AK Parti İzmir İl Teşkilatı da; milli birliğimiz, ülkemiz ve şehrimizin refahı için gece gündüz iş başında ve takiptedir. Gözümüz  gelecek güzel yarınlardadır, bütün uğraşımız bunun tesisi içindir" dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.