AK Parti Kongreye Gidiyor

AK Parti’nin 6’ncı Olağan Büyük Kongre’si saat 11.00’de başlayacak. Davetliler kongreyi takip etmek üzere Ankara Spor Salonu’na gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan saat 11.30’da bir konuşma yapacak.

AK Parti’nin 6’ncı Olağan Büyük Kongre’si Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor. Kongre kapsamında alınan güvenlik tedbirleri çerçevesinde yüzlerce polis alanda görev yaparken dün gece saat 23.00’ten itibaren Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane Kavşağı arası) ve Tren Garı Kavşağı ile yan varyantları (alt geçit hariç) araç trafiğine kapatıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen AK Partililer, kongreyi izlemek üzere Ankara Spor Salonu’na gelmeye başladı.

Davetliler

AK Parti, kongre için 9 siyasi partiye davetiye gönderirken HDP’ye davetiye gönderilmedi. Öte yandan kongreye 409 STK temsilcisi, 124 yabancı devlet temsilcisi, 217 engelli, gazi ve şehit yakını, 414 yabancı konuk, 70 uluslararası kurum ve kuruluş temsilcisi, 38 yabancı siyasi parti temsilcisi ve Türkiye'de faaliyet gösteren 29 yabancı STK temsilcisi davet edildi.

Kongre Programı

Kongre akışına göre 6’ncı Olağan Büyük Kongre’nin açılış konuşmasını saat 11.00’de AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş yapacak. Ataş’ın ardından Kongre Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin davetlilere hitap edecek, İstiklal Marşı okunacak, saygı duruşunda bulunulacak ve tanıtım filmi izlenecek. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, saat 11.30’da kongre konuşmasını gerçekleştirecek, müteakiben AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin faaliyet raporunu takdim edecek. AK Parti’nin gelir-gider ve kesin hesap sunumunu Mali ve İdari İşler Başkanı Vedat Demiröz gerçekleştirecek. Programa göre tüzük değişikliği maddeleri saat 13.10’da okunacak ve saat 13.30’da seçimlere geçilecek. Seçimin ve oy sayım dökümünün ardından saat 16.00’da AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, teşekkür konuşması yapacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.