Öne Çıkanlar çin galatasaray beşiktaş MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank chp Koronavirüs chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu ankara Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

AK Parti MYK'sında Dokunulmazlık Konusu Netleşecek

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin çıkışı, dokunulmazlık düğümüne döndü. AK Parti ile CHP arasında ki karşılıklı teklif götürüp getirme devam ederken, AK Parti kesin kararını haftaya toplanacak olan MYK toplantısında netleştirecek. CHP’nin yarın AK Parti’ye vereceği yanıt yol takvimini belirleyecek.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre; Başbakan Davutoğlu’nun, dokunulmazlıklarla ilgili çıkışı parti de, yeni bir tartışma konusu yarattı.  Kamuoyunun beklentisi doğrultusunda hareket eden Davutoğlu’nun, bu kararı aceleyle verdiği eleştirileri yapılırken, CHP ile yürütülen karşılıklı teklif götürüp getirme, parti içerisinde eleştirilerin dozunu yükseltti. Davutoğlu’nun dokunulmazlıklar konusunu zamana yayarak zaman kazandığı eleştirileri yapılıyor. Parti içerisinde çok sayıda milletvekili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gündeme getirdiği ve sadece HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarına yönelik işlem yapılmasının çok daha doğru olduğu dile getiriliyor.

Terör saldırılarının ardından HDP’li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması yönünde bir beklenti oluştuğunu dile getiren AK  Partililer, “Bu konuda kesin gerekçeler vardı. Saldırıların ardından bazı HDP’liler teröristin cenaze törenine katıldı. Bu da kamuoyunda büyük tepki yarattı. O süreçte sıcağı sıcağına sadece HDP’li o milletvekillerinin dokunulmazlıkları işleme alınsaydı, durum bu aşamaya gelmezdi. Şimdiki görüntü ise sadece kamuoyu oyalanıyor görüntüsünden başka bir şey değil. CHP ile karşılıklı teklif götürüp getiriyoruz” yorumları yapılıyor.

CHP’nin yarın AK Parti’ye yanıt vermesi bekleniyor. AK Parti de CHP’nin yanıtının ardından sonra haftaya Salı günü toplanacak olan MYK’da dokunulmazlıklarla ilgili net kararını vereceği belirtiliyor. CHP’nin vereceği yanıta göre AK Parti ya CHP ile hareket edecek, ya da tek başına dokunulmazlıklar ilgili anayasa değişikliğine geçici bir madde eklenmesine ilişkin teklifi Meclis gündemine taşıyacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.