Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Arınma Gecesi: Seçim Yılı OSMANLISPOR AVRUPA KUPALARINA KATILACAKMI hülya avşar mide küçültme ameliyatlarında nelere dikkat edilmeli Davutoğlu Borsa İstanbul-Borsa Konya Gong Töreninde HAVA HAREKATI facebook Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici

AK Parti Sözcüsü Ünal: Erken Seçim Gündemimizde Yok

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bizim gündemimiz de herhangi bir şekilde erken seçim yok. Biz milleti de bir seçim külfetine taşımak gibi bir niyetimiz yok" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ünal, partisinin MKYK toplantısının ardından basın toplantısı düzenledi.CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdoroğlu'nun yerel seçimlerin erkene alınması için yaptığı çağrı hakkında sorulan soruya yanıt veren Ünal, "Bu çok ucuz bir siyasi hamle. Bizim gündemimizde herhangi bir şekilde erken seçim yok. Biz milleti de bir seçim külfetine taşımak gibi bir niyetimiz yok. Bunu açık ve net bir şekilde ifade ediyorum. Bizim gündemimizde bir erken seçim yok" dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “İstanbul, Bursa, Düzce ve Niğde Belediye Başkanları istifa etti. Ankara yarın istifa edeceğini açıkladı. Balıkesir Belediye Başkanından da aynı adımları bekliyoruz” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ünal, AK Parti Merkez Karar ve Yönetimi Kurulu (MKYK) toplantısının ardından basına açıklama yaptı. AK Parti’nin belediye ve teşkilatlardaki değişimi gözden geçirerek yola devam ettiğini belirten Ünal, “Hakikate gözümüzü kapatma, sırtımızı dönme gibi bir lüksümüz olamaz, çünkü milletimizin büyük beklentileri var. Biz, kendi siyasetimizi her zaman değişim süreçlerini yönetirken risk almak üzere kurduk. Siyasi risk aldığınız yerde keyfilikten bahsedemezsiniz. Siyasetin olduğu yerde anti demokratik uygulamalardan bahsedemezsiniz. Anti demokratik uygulamalar, keyfiliğin olduğu yerlerde söz konusudur” diye konuştu.

“HER DEĞİŞİMİN ACILI SONUÇLARI OLACAKTIR”

Ünal, ana muhalefetin değişim süreçlerine ilişkin getirdiği eleştirilere yönelik, “AK Parti siyasetinin bu uygulamalarına anti demokratik diyemezsiniz. Sadece yeni demokratik mekanizmalara Türkiye’nin ihtiyacı olduğunu söyleyebilirsiniz” dedi.

Ünal, konuşmasında, “Tabii ki her değişimin acılı sonuçları olacaktır. Ama şu hususu asla gözden kaçırmamamız gerekir ki AK Parti siyasetinin temel özelliklerinden birisi de budur. Kimsenin bu süreçte birilerini suçlu ilan etmeye, onlara kabahat yüklemeye, hele hele bu insanların onurlarını rencide edecek söz ve davranışlar içerisine girmeye hakkı yoktur. Giden de bizim arkadaşımızdır, gelen de bizim arkadaşımızdır” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR MAKAM KİMSENİN ÜZERİNE TAPULU DEĞİLDİR”

“Hiçbir makam kimsenin ebedi mülkü değildir, üzerine tapulu hiç değildir” diyen Ünal, “Hepimiz bir gün yerlerimizi aynı görevlere çok daha büyük heyecanla, çok daha fazla enerjiyle, çok daha büyük vizyonla yerine yetirecek birilerine bırakırız. AK Parti, meselelere bu şekilde bakar” diye konuştu.

“BALIKESİR BELEDİYE BAŞKANINDAN DA AYNI ADIMLARI BEKLİYORUZ”

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un istifa edip etmeyeceği ve istifa etmezse nasıl bir yol izleneceği sorusuna Ünal, “İstanbul, Bursa, Düzce ve Niğde Belediye Başkanları istifa etti. Ankara yarın istifa edeceğini açıkladı. Balıkesir Belediye Başkanından da aynı adımları bekliyoruz. Az önce konuşmamda ifade ettiğim gibi burada meseleyi isimler üzerinden, kişiler üzerinden konuşmayı doğru bulmuyoruz” şeklinde cevap verdi.

“KILIÇDAROĞLU’NUN SİYASİ DÜŞÜNCESİNİN BU KADAR KISA SÜREDE NASIL DEĞİŞTİĞİNİ ANLAMAKTA ZORLANDIM”

CHP Lideri Kılçdaroğlu’nun bir televizyon programında AK Parti içinde çeşitli çelişki ve rahatsızlık olduğuna yönelik ifadeleri üzerine sorulan soruya Ünal, şunları söyledi:

“Yıllardan beri siyasetin içerisinde olan ve siyaseti takip eden birisi olarak Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili genel kanaatim şudur: Mecliste Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi ile birlikte Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin hangi argümanları ortaya koyduğunu gördük ve birlikte dinledik. Bir de dün akşam Kemal Kılıçdaroğlu’nu dinledim. Şimdi siyasi olarak düşünceniz değişir ama bu kadar kısa sürede nasıl değişir açıkçası anlamakta zorlandım. Müftülere verilen nikah kıyma yetkisini medeni kanunun verdiği çerçevede değerlendirildiğini ve bunun herhangi bir şekilde laikliğe aykırılık teşkil etmediğini söyledi. Bizim çizgimize geldi.

“KILIÇDAROĞLU İFTİRAYI, PROVOKASYONU, HAKARETİ ÇOK MUHTEŞEM BİR ŞEKİLDE YAPIYOR”

Kemal Kılıçdaroğlu’nun ne yaptığına, doğru baktığınızda Kemal Kılıçdaroğlu iftirayı, provokasyonu, hakareti çok muhteşem bir şekilde yapıyor. Ama ‘Yapamadığı şey nedir’ derseniz siyaseti, milletin umudu olan milletin değişiminin, dönüşümünün, taleplerinin, ihtiyaçlarının devlete taşınma aygıtı olan siyaseti asla yapamıyor ve gerçekleştiremiyor. O yüzden önce dönsün ve kendisine baksın. Kendi partisinden istifa eden milletvekili ve kendi partisi içerisinde ayrı beş kanadın varlığının hangi çatışmaları doğurduğunu bir değerlendirsin, ondan sonra AK Parti ile ilgili konuşsun.”

“SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANI SİYASETLE SEÇİLMİŞ CUMHURBAŞKANI OLMUYOR MU?”

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile CHP Lideri Kılıçdaroğlu arasında gerçekleşen görüşme üzerine sorulan soruya Ünal, “Kılıçdaroğlu’nun ifadelerini dinlerken kasıt yoksa konuşmasında sahiden inanarak konuşuyorsa yine benim tuhaf bulduğum şu: Şimdi 2007’de referandum ile Cumhurbaşkanını halkın seçmesine karar vermişseniz, halk Cumhurbaşkanı’nı seçtiği anda siyaset kurumu arasında siyaset kurumu aracılığı ile seçmeyecek mi? Bir cumhurbaşkanın seçilmesi, siyaset kurumunun devreye girmesi anlamına siyasetin devreye girmesi anlamına gelmiyor mu? Seçilmiş Cumhurbaşkanı siyasetle seçilmiş cumhurbaşkanı olmuyor mu? Şimdi seçilmiş bir cumhurbaşkanını diğer Cumhurbaşkanları ile mukayese etmesini dinledim akşam Sayın Kılıçdaroğlu’nun. Yani şaşkınlık içerisinde yine dedim herhalde maksata binayen bunları söylemiyorsa başka ne izah edilebilir, onu da açıkçası merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

“BU SÜREÇLERİN HUKUKİ VE CEZAİ DENETİMLE HERHANGİ BİR İLGİSİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Muhalefetin belediye başkanlarının istifalarının arkasında FETÖ bağlantısı ya da yolsuzlukların olabileceği iddialarına ilişkin Ünal, “AK Parti’nin kendi içerisinde sosyolojik ve siyasi denetim mekanizmasını çalıştırması başka bir şeydir. Bunun hukuki ve idari olarak değerlendirilmesi başka bir şeydir. Eğer böyle bir itham, iddia, suç, ceza-i durum söz konusu olsa burada hukuki ve idari bir denetimi konuşmamız gerekir. Muhalefetin ısrarla meseleyi hukuki ve idari bir zemine çekmek istemesi ve bu meseleyi cezai bir mesele olarak değerlendirmesi tamamen kendi siyasi pozisyonları ve sürdürdükleri kara propaganda ile ilgilidir. Tekrar söylüyorum ki, bu süreçlerin hukuki ve cezai denetimle herhangi bir ilgisi söz konusu değildir” dedi.

“DEĞERLENDİRME SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Ünal, istifaların ilçelere ve diğer belediyelere yansıyabileceği iddiaları üzerine sorulan soruya, “Bu konuda şunu söyleyebilirim: Değerlendirme süreci devam ediyor. AK Parti’nin performans kriterleri çerçevesinde yerel yönetimler başkanlığının hem MYK hem MKYK nezdinde Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın başkanlığında bir değerlendirme süreci en başından itibaren başladı. Bu değerlendirme süreci devam ediyor. Bu değerlendirmenin sonuçlarını da biz sizlerle düzenli olarak paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“GÜNÜ GELDİĞİNDE GEREKLİ DEĞERLENDİRMELERİ İSTİŞARELERİ YAPARIZ”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in istifasından sonra yerine kimin geleceği üzerine sorulan soruya Ünal, “1996 yılında yapılan değişim ile birlikte biliyorsunuz bu tür değişimlerde seçime gitmek yerine belediye meclisi bu seçimi gerçekleştiriyor. Bu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin vereceği bir karardır. Ama biz de bir siyasi parti olarak, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde grubu bulunan bir siyasi parti olarak biz de, meclis üyelerimiz de bu konuda gerekli istişareleri hem ilimizde hem meclis üyelerimizde günü geldiğinde gerekli değerlendirmeleri, istişareleri yaparız” dedi.

“ALMAN DIŞİŞLERİ BAKANI SEÇİM ÖNCESİ SÜRDÜRDÜĞÜ HOŞ OLMAYAN TAVRINI SÜRDÜRÜYOR”

Büyükada Davasında yaşanan tahliye ile ilgili Alman Dışişleri bakanından gelen açıklamaları değerlendiren Ünal, “Maalesef Alman Dışişleri Bakanı seçim öncesi sürdürdüğü hoş olmayan tavrını sürdürüyor. Kullandığı bu ifadeler öncelikli olarak bu ülkenin hakimlerine, savcılarına, hukuk sistemine, yargısına hakarettir. Bu ülkede müzakere ile, uluslararası görüşmelerle yargı karar vermez. Yargı, kendi tarafsızlığı ve bağımsızlığı gereği karar verir. Dışişleri Bakanının kullandığı, Schröder’in arabuluculuk yaptığı ve bu arabuluculuğun sonucunda da söz konusu tutukluların serbest bırakıldığı ifadesi son derece çirkin bir ifadedir” diye konuştu.

“İSPANYA’NIN DA TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNDEN YANA OLDUĞUMUZU BELİRTMİŞTİK”

Katalonya’nın tek taraflı bağımsızlık ilan etmesi üzerine sorulan soruya Ünal, “Şimdi bu konuda dış politikamızdaki pozisyonumuzu daha önce ifade etmiştik. İspanya’nın doğusundaki Katalonya Özerk bölgesinin tek taraflı bağımsızlık ilan etmesini doğru bulmadığımızı da paylaşmıştık. Avrupa Birliği’nde iyi ilişkiler içinde olduğumuz İspanya’nın da toprak bütünlüğünden yana olduğumuzu belirtmiştik” dedi.

ADİL ÖKSÜZ YALANLAMASI

Ünal, sosyal medya hesaplarından Adil Öksüz’ün Almanya’da yakalanıp Türkiye’ye iade edildiği iddiası üzerine ilişkin sorulan soruya “Böyle bir bilgi söz konusu değil. Bize ulaşan böyle bir bilgi de yok” şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.