Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener esnaf

AK Parti Sözcüsü Ünal: İttifakı Milli Mutabakat Meselesi Olarak Görüyoruz

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, seçim ittifakına ilişkin, “Türkiye, adeta bir milli mücadele vermektedir tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi. Doğal olarak da bu milli mücadele bir milli mutabakatı gerektirmektedir. Biz ittifakı bir milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Merkez’de milletvekilleriyle bir araya gelmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında dün gerçekleşen görüşmeye ve seçim ittifakına ilişkin soruya Ünal şu yanıtı verdi:

“15 Temmuz sonrası Türkiye’nin sürdürdüğü 4 tane terör örgütü ile devam eden mücadelesi var. Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak için verdiği mücadele var. Bu süreçte ortaya çıkan net fotoğraf şudur; Türkiye, adeta bir milli mücadele vermektedir tıpkı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi. Doğal olarak da bu milli mücadele bir milli mutabakatı gerektirmektedir. Biz ittifakı bir milli mutabakat meselesi olarak görüyoruz. Bizim, Sayın Bahçeli ve MHP ile yürüttüğümüz görüşmeler, aynı zamanda büyük bir milli mutabakatın ilk adımı mesabesindedir öncelikli olarak bunun bilinmesi gerekir. Birileri tıpkı 15 Temmuz’u itibarsızlaştırmaya çalıştıkları gibi bu milli mutabakat meselesini de itibarsızlaşmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin çok ciddi anlamda milli ve yerli unsurların bir arada bir mutabakatına ihtiyacı vardır ve AK Parti meseleyi bir milli mutabakat meselesi olarak görmektedir. Sayın Devlet Bahçeli ile Sayın Cumhurbaşkanımızın dün gerçekleştirdiği görüşmede de bu konu ele alınmıştır.”

ÜÇER KİŞİDEN OLUŞACAK KOMİSYON

Önümüzdeki süreçte oluşturulacak komisyonlar aracılığı ile meselenin teknik olarak çalışılacağını, AK Parti’nin uyum yasaları çerçevesinde ittifak konusunu ele aldığını belirten Ünal, "Başlangıç olarak, AK Parti ve MHP'nin bu çalışmayı sürdürmek için üçer kişiden oluşacak bir komisyon kurması düşünülmektedir” dedi.

“HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Ünal, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın seçim ittifakına ilişkin “cepheleşmenin değil büyük buluşmanın temsilcisi olacağız” sözlerinin hatırlatılması üzerine de şunları kaydetti:

“Muhalefet öncelikli olarak bu milli mutabakatın dışında, Türkiye düşmanı yapıların, Türkiye karşıtı lobilerin sözcülüğünü bıraksın. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinin ve arkadaşlarının aldıkları pozisyon yerli, milli değildir. Cumhuriyetin kurucusu olan CHP’ye yakışmamaktadır. Şu anda bu meselelere baktıkları gözlük yerli ve milli bir gözlük değil. Erdoğan karşıtı, Türkiye düşmanı yapıların söylemlerini, düşmanlıklarını içeriye nasıl taşıdıklarını biliyoruz. Biz kimin ne dediğine bakmaksızın milletimiz ne diyor ona bakarak milletimizin güvenliğini, Türkiye’nin bekasını sağlayacak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu yönde bizimle adım atacak, Türkiye’nin bekasını konusunda milletimizin, bayrağımızın, vatanımızın ve devletimizin bekası konusunda bizimle birlikte olacak herkese bizim kapımız açıktır. “

“SİYASİ HESAPLARLA HAREKET ETMEDİK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı sert çıkışların 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün olası adaylığının önüne geçmek yönünde yorumlandığının belirtilmesi üzerine ise Ünal, “Ateş çemberine dönüşmüş bir bölgede Türkiye’nin bir güven ve istikrar adası olarak ayakta kalması için nasıl mücadele verdiğimizi herkes görüyor. Bütün bu mücadeleler devam ederken 11. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün de bu mücadele içerisinde bir AK Partili nefer olarak bulunması gerektiğinin altını çizdik. Yoksa biz burada birtakım siyasi hesaplarla bugüne kadar hareket etmedik” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.