AK Parti Tam Kadro Meclis'te

Anayasa değişikliği ikinci tur görüşmeleri öncesinde AK Parti yönetimi, milletvekillerine Genel Kurul başlamadan Meclis’te olmaları talimatını verdi. Dışişleri Bakanı Mevlüt  Çavuşoğlu ile Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in yurt dışında olmaları nedeni ile onların yerine vekaleten oy kullanılacak.
 
TBMM Genel Kurulu’nda, başkanlık sistemini öngören anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamaları bugün başlıyor. AK Parti, firesiz tam kadro Genel Kurul’da olacak. Bunun için Parti yönetimi Genel Kurul başlamadan milletvekillerine Meclis’te hazır olmaları talimatını verdi. Milletvekilleri oylama başladığı andan itibaren,  Meclis’te bulunan odalarına dahi gidemeyecekler.
 
AK Parti Grup Başkanvekilleri de oylamalar sırasında, CHP’nin görüşmeleri kilitlemeye yönelik çıkışları sırasında milletvekillerini kontrol edecek. Sataşmalara ve tartışmalara milletvekillerinin karşılık vermeleri engellenecek.
 
Sıra Bozulmayacak
 
Öte yandan AK Partili milletvekilleri oy kullanma işlemi sırasında, isim sırasına göre kabinlere girecekleri belirtildi. Karmaşa yaşanmaması için ismi okunmayan milletvekillerinin kabine girmemesi yönünde talimat verildi. Birinci tur görüşmeleri sırasında pul göstererek oy kullanan milletvekillerinden, ikinci tur oylamalarında pul göstermemeleri önemle istendi. AK Partililerin oy kullanırken şovdan uzak bir strateji izleyecekleri de kaydedildi
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.