Öne Çıkanlar seçim uyuşturucu galataport Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan çay lekesi nasıl geçer çay lekesi ingiltere çankaya belediyesi başkan yardımcısı çankaya belediyesi Ford Otosan CFOsu Gül Ertuğ çavuşoğlu

AK Parti Tüzüğü Değişti

AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresinde çeşitli tüzük değişiklikleri gerçekleşti. Kongrede kabul edilen metne göre AK Parti “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” anlayışını kabul ediyor. Öte yandan, AK Parti’de Genel Başkan Vekilliği makamı oluşturuldu.

AK Parti’nin 3. Olağanüstü Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Genel Başkan seçildiği kongrede AK Parti tüzüğünde de çeşitli değişiklikler yapıldı. Kongreye sunulan tüzük değişikliği teklifinde Cumhurbaşkanı Erdoğan “Rabia” adıyla kullandığı ilkeler tüzüğe, “AK PARTİ, yukarda belirtilen temel amaç ve hedefler doğrultusunda, ‘TEK MİLLET, TEK BAYRAK, TEK VATAN, TEK DEVLET’ anlayışını sarsılmaz bir ilke olarak kabul eder” şeklinde eklendi. Söz konusu tüzük değişikliğine göre parti teşkilatı kurma yetkisine sahip AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) teşkilat kaldırma yetkisine de kavuştu.

AK PARTİ’DE GENEL BAŞKAN VEKİLLİĞİ DÖNEMİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti Genel Başkanı olduğu 3. Olağanüstü Büyük Kongre ile AK Parti’de Genel Başkan Vekilliği makamı ihdas edildi. AK Parti Genel Başkan Vekili, MKYK üyeleri arasından Genel Başkan tarafından belirlenecek. Genel Başkan Vekili, Genel Başkanın verdiği görevleri ifa edecek. Genel Başkan Vekili, Genel Başkanın yokluğunda MKYK ve MYK toplantılarına başkanlık edecek.

KESİN ÇIKARMA HALLERİ
Kongrede kabul edilen değişikliklere göre tüzükte belirtilen partiden ve gruptan kesin çıkarma hallerine, “Seçimlerde, Partiden olur almadan bağımsız aday olmak, diğer Partilerin veya bağımsız adayların propagandalarını yapmak, yahut Parti adayları aleyhine çalışmak. Partiyi ve Parti çalışmalarını alet ederek çıkar sağlamak, Partili olmayı nüfuz sayarak kötüye kullanmak. Usulüne uygun olarak alınmış grup kararlarına uymamak” maddeleri eklendi.
Tüzük değişikliğindeki son madde ise MYK üyesinin Bakanlar Kurulu’na atanması durumunu belirliyor. Buna göre Bakan olarak görevlendirilen MYK üyesinin üyeliği kendiliğinden sona erecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.