AK Parti’de Değişim: Gençler Liste Başı, Eskiler Ders Başı

Seçimlerin 24 Haziran’da yapılması kararıyla AK Parti de üç ayrı komisyonu kuruldu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne hazırlanan AK Parti, tüm kadrolarında değişime gidiyor. Bu değişim sloganlarla hayata geçecek. Partinin “AK Parti Siyaset ile Gençleşiyor, Türkiye Güçleniyor” sloganı milletvekili listelerine ve yönetim kadrolarına yüzde 70 yansıyacak. Bugüne kadar genel seçimlerde vaatlerini “Seçim Beyannamesi” olarak açıklayan AK Parti, 24 Haziran erken seçimde vaatlerini, “AK Parti’nin manifestosu” olarak deklere edecek. AK Parti’nin 2002 kadroları ise yeni kurulacak “siyaset okulunda” ders verecek.

AK PARTİ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNE HAZIRLANIYOR

ANKA’nın edindiği bilgilere göre, AK Parti erken seçim kararının alınmasının hemen ardından, seçim çalışmalarına başladı. AK Parti de üç ayrı “Seçim Komisyonu” kuruldu. “Milletvekili listelerini” hazırlayacak komisyon çalışmalarını hızla sürdürüyor. Bir diğer komisyon, “AK Parti”nin seçim manifestosunu” üçüncü komisyon ise Cumhurbaşkanı adayı ve genel seçim için slogan ve şarkıları hazırlayacak.

AK PARTİ 2002 SÖYLEMLERİNİ DEĞİŞTİRİYOR

AK Parti 2002’de, yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar ile mücadele edecek diye çıktığı, 3Y formülü artık slogan olarak kullanılmayacak. Söylemlerini yeni sisteme göre hazırlayacak olan AK Parti’nin en büyük hedefi, “İçerde ve Dışarda Terörle Mücadele” sloganı olacak. Fırat Kalkanı Harekatı ve Zeytin Dalı Harekatı ise AK Parti’nin seçim meydanlarında kullanacağı manifesto başlıklarını oluşturacak. Ekonomik kalkınmalar ve projelerde meydanlarda anlatılacak. AK Parti’nin seçmen hedefi ise gençler olacak.

MİLLETVEKİLİ LİSTESİ YÜZDE 70 DEĞİŞECEK

AK Parti, 3 Kasım seçimlerinde üç döneme takılan milletvekillerini yeniden listeye almıştı. Üç döneme takılan bakanlarında aralarında bulunduğu yaklaşık 27 milletvekili var. AK Parti MKYK’nın genel başkana verdiği “üç dönemi esnetme” yetkisi de kullanılacak. Ancak milletvekili listesine çok fazla yansımayacak. Milletvekili listeleri ağırlık olarak geçlerden oluşacak. 2002’den beri milletvekili olanlara bu dönem de yer verilmeyecek. İstisna olarak en fazla 10 ya da 15 kişinin yeniden vekil listesine konulmasına imkan verilecek.

AK PARTİ GENÇLEŞİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun zamandır özellikle kongre toplantılarında “genç” vurgusu yapmasının nedeninin de bu olduğu söyleniyor. Bu söyleminin de milletvekili listesine büyük oranda yansıyacağı kaydediliyor. AK Parti’nin yeni dönem milletvekili yaş ortalamasının, 25-50 olacağı ifade ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu talimatı milletvekili aday listesini oluşturacak komisyona da verdiği belirtildi.

ESKİ KADROLARA “HOCALIK” ÜNVANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kadroları küstürmemek için, AK Parti de kurulan ancak bugüne kadar aktif çalışmayan, “Siyaset Okulu”,  24 Haziran seçimlerinden sonra hayata geçecek. 2002’den beri AK Parti de görev almış bakan ve milletvekilleri gençlere siyaset dersi verecek. Aralarında, İsmail Kahraman, Ahmet İyimaya, Burhan Kuzu, Cemil Çiçek, Faruk Çelik, Mehmet Ali Şahin, Veysel Eroğlu, Hayati Yazıcı gibi isimlerin bu dönem milletvekili listelerine konulmayacağı söyleniyor. Listeye konulmayacak ilk kadro vekiller siyaset okulunda ders verecek. Erdoğan’ın 2002 yılından beri çeşitli dönemlerde milletvekilliği yapan eski vekilleri de bu dönem listeye almayacağı yeni kadroları ve isimleri tercih edeceği ifade ediliyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.