Öne Çıkanlar bugünün gündemi pkk azerbaycan suriye Kent cumhurbaşkanı erdoğan diyarbakır Ayyuka eNBE akbank türkiye terörist

AK Parti’de İbre Yön Değiştirdi

Gözler yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak AK Parti kapalı grup toplantısına çevrilirken, kulislerde Meclis Başkanı olacağına kesin gözü ile bakılan son Başbakan Binali Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Yardımcılığına atanacağı söyleniyor.

TBMM Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, AK Parti Grup Başkanlığı ve Grup Başkanvekilliği koltuklarına kimlerin oturacağı konuları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreni yaklaşırken netlik kazanmaya başladı. Düğüm, yarın Erdoğan başkanlığında TBMM’de gerçekleştirilecek kritik AK Parti grup toplantısında çözülecek. Meclis Başkanı olacağına kesin gözü ile bakılan Yıldırım’ın tek Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı dillendirilirken, kulislerde Amerikan tipi Cumhurbaşkanı Yardımcılığı’nın getirildiği ifade edildi.

KABİNEYE ÜÇ VEKİL GİDECEK

Yıldırım’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması durumunda Meclis Başkanlığına Bekir Bozdağ, Grup Başkanlığına ise Mustafa Elitaş getirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Yıldırım ile en fazla iki ismi kabineye alacağı, bu isimlerin ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olacağı kulisleri yapılıyor. Erdoğan’ın genişletilmiş il başkanları toplantısında partili bakan olmayacağı yönündeki açıklaması ise AK Parti kulislerinde, “En fazla 3 kişi kaydırılır. Kabinenin tamamı dışarıdan olmaz. Çok az bir oranda milletvekili olur ama yine de kabinenin tamamına yakını dışarıdan olacak” şeklinde yorumlanıyor.

KÜLLİYEDE ÖNEMLİ ZİRVE

Öte yandan bu akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi mini bir zirveye sahne olacak. Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Meclis Başkanı ve Grup Başkanı olacak isimlerle bu akşam bir araya geleceği belirtiliyor. Milletvekilleri, yarın AK Parti grup toplantısında Erdoğan’ın işaret ettiği ismi Grup Başkanı seçecek. Yine Erdoğan’ın işaret ettiği bir diğer isim Meclis Başkanı olarak oylanacak. Grup Başkanvekillerinin de yarın seçilmesi bekleniyor. Erdoğan’ın bu isimleri bu akşam Beştepe’de yapacağı toplantıda söyleyeceği de gelen bilgiler arasında.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.