Öne Çıkanlar çin İyi Parti kosgeb Op. Dr. Volkan Erdoğan  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası Emirates NBD Bank PJSC 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu.

AK Parti’den “Murat Başoğlu” Teklifi: 12 Yıl Hapis Cezası Geliyor

AK Parti, kendi öz yeğeni ile ilişki yaşayan oyuncu Murat Başoğlu’nu da kapsayacak yasa teklifi hazırladı. Teklif yasalaşırsa Murat Başoğlu 12 yıl hapis cezası alacak.

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün Meclis Başkanlığı’na sunduğu yasa teklifi ile Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik öngörüyor. Tek maddelik teklifle, TCK’da yapılacak değişiklik ile “Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, on sekiz yaşını doldurmuş üstsoy ve altsoy hısımı, kardeşi amcası, dayısı, halası, teyzesi veya yeğeni ile cinsel ilişkide bulunan kişi, şikayet aranmaksızın sekiz yıldan on iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.”
Teklifin gerekçesinde ise, isim verilmeden Murat Başoğlu’nun öz yeğeni ile yaşadığı ilişkinin toplumda yarattığı tepkiye dikkat çekildi. Bu gerekçelerle bu teklifin zorunlu hale geldiği vurgulandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.