Öne Çıkanlar CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin chp niğde milletvekili ömer fethi gürer türkiye istatistik kurumu beşiktaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan recep tayyip erdoğan palandöken cumhurbaşkanı erdoğan erdoğan Rowland Shanghai Astronomi Müzesi Kalp Krizi Sebepleri

AK Parti'den Türk Tipi Milli Başkanlık Önerisi

Meclis Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerinde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız, Türkiye’de parlamenter sistemin artık ömrünü tamamladığını iddia ederek “Türk tipi milli başkanlık sistemi” istedi.

Genel Kurul, Başkanvekili Ahmet Aydın başkanlığında saat 11.00’de toplandı.

Genel Kurul’da, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık,  Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı, Yargıtay, Danıştay, Anayasa Mahkemesi’nin bütçeleri görüşülüyor.

Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerinde konuşan AK Parti İstanbul Milletvekili Haydar Ali Yıldız yeni anayasaya ve başkanlık sistemi tartışmalarına işaret ederek şöyle dedi:

“Türkiye’de parlamenter sistem artık ömrünü tamamlamış defalarca darbelere, krizlere, koalisyonlara sebep olmuştur.

10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle birlikte aslında sistem resen ve filen başkanlık sistemine geçmiştir. Yapılacak olan mevcut durumun başkanlık sistemi olarak anayasal çerçevesini belirlemek olacaktır. Halk tarafından seçilmiş bir başkan etrafında bütünleşme ve birliği sağlamak daha kolay olacaktır. Yapılması gereken bu milletin medeniyet değerlerini, geleneğini, tarihini taşıyacak Türk tipi milli başkanlık sistemini medeniyetimiz kokan, tarihimiz kokan, millet kokan yerli ve milli bir anayasayı da ihdas etmektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.