Öne Çıkanlar kosgeb çin Alkın Kalkavan Alpay Karadağ Kulp ege ihracatçı birlikleri çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva

AK Partili Dedeoğlu’ndan Vekillere Sağlık Tüyoları

AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu milletvekillerine gilaburu meyvesinin faydalarını anlatarak, “Böbreklerin çalışmasını artırır, kabızlığı önler, prostata karşı çok faydalıdır, yaşlanmanın etkilerini geciktirir, sakinleştirici etkisiyle uykusuzluğu giderir, kolesterolün düşürülmesinde etkili olur, kanser tümörlerinin azalmasında etkilidir” dedi.

Meclis Genel Kurulu Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı başkanlığında saat 14.00’te açıldı. Genel Kurul’da gündem dışı konuşmalarda söz alan AK Parti Kayseri Milletvekili Sami Dedeoğlu, milletvekillerine gilaburu meyvesinin faydalarını anlatarak şöyle dedi:

“Son zamanlarda yapılan bilimsel araştırmalara göre, böbreklerin çalışmasını artırır, böbrek taşlarını düşürür, idrar söktürür, kabızlığı önler, prostata karşı çok faydalıdır, bağışıklık sistemini güçlendirir, yaşlanmanın etkilerini geciktirir, sakinleştirici etkisiyle uykusuzluğu giderir, kolesterolün düşürülmesinde etkili olur, kanser tümörlerinin azalmasında etkilidir, çeşitli kadın hastalıklarında ve bebek düşüklerinin önlenmesinde etkilidir, yüksek tansiyon, sara nöbetleri ve astım hastalıklarının tedavisinde etkilidir, safra kesesi ve karaciğer hastalıklarına karşı iyi gelmektedir, kalp ve damar hastalıklarının tedavisinde etkilidir, C vitamini ve antioksidan deposudur.”

“DÜZENLİ OLARAK TÜKETEN ERKEKLER, PROSTATA KARŞI ÖNCEDEN ÖNLEMİNİ ALMIŞ OLUR”

Kabak çekirdeği üretiminde birinci bölge olan Kayseri'nin Tomarza ve Develi ilçelerinin yıllık üretiminin 10 bin ton olduğunu belirten Dedeoğlu, “Günde bir bardak çiğ kabak çekirdeği kalp sağlığını korur, aynı zamanda kalp krizini engeller, bağışıklık sistemini güçlendirir. Kabak çekirdeği, prostat hastalıklarına karşı çok etkili olan çinkoyu bol miktarda içermektedir. Düzenli olarak tüketen erkekler, prostata karşı önceden önlemini almış olur. Avrupa'da yaşayan erkeklerde yapılan prostat testlerinde en düşük oranın Türklerde olduğu görülmüştür. Bu olumlu sonucun sebebi, kabak çekirdeği tüketimine bağlanmıştır. Yapılan deneyler sonucunda kabak çekirdeğinin insülin direncini dengelediği, diyabet hastalığının tedavisinde yardımcı olduğu anlaşılmıştır. Akşamları yatmadan önce tüketilen bir miktar kabak çekirdeği vücudun yorgun ve stresli olduğu zamanlarda hormonları düzenler ve rahat bir uykuya dalmanızı sağlar" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.