AK Partili Etyemez: Ekonomik Darbe ve Suikastlara Boyun Eğmeyeceğiz

Ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Ülkemizin gelişmesini ve büyümesini engellemek isteyen emperyalist güçler, ekonomik terör yöntemiyle saldırılar başlattı. Dolar üzerinden ülkemize yapılan ekonomik saldırıları milletimizle birlikte durduracağız. Tanklara kafa tutmuş bir millet olarak küresel ekonomik post modern darbelere, ekonomik suikastlara, tehditlere, şantajlara asla boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Milletvekili Halil Etyemez, 24 Haziran seçimlerinde bekledikleri sonucu elde edemeyen emperyalist güçlerin, Türkiye’yi küresel süper lige çıkaracak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni sabote etmek ve başarısızlığa sürüklemek için ekonomik terör yöntemiyle saldırdığını söyledi. Ekonomik saldırıların Türkiye’deki büyük değişim ve dönüşüm sürecini durduramayacağını belirten Milletvekili Halil Etyemez, Türkiye’nin büyümeye ve güçlenmeye devam edeceğini vurguladı.

HİÇBİR GÜÇ MİLLETİMİZE DİZ ÇÖKTÜREMEYECEK
Ekonomik ambargolarla Türkiye’nin ilerleyişini durduracaklarını sananların kaybedeceğinin altını çizen Halil Etyemez, “Bin yıldır bu toprakları vatan edindik. Bağımsızlığımıza kast eden çok sayıda saldırı oldu. Hepsini def ettik. En son 15 Temmuz işgal girişiminde milletimizle birlikte büyük bir direniş zaferi yazdık. İnşallah dolar üzerinden ülkemize yapılan ekonomik saldırıları da milletimizle birlikte durduracağız. Tanklara kafa tutmuş bir millet olarak küresel ekonomik post modern darbelere, ekonomik suikastlara, tehditlere, şantajlara asla boyun eğmeyeceğiz. Hiçbir güç, ekonomik manipülasyonlarla ülkemize ve milletimize diz çöktüremeyecek. 81 milyon olarak bu oyunları bozacak güce ve özgüvene sahibiz. Küresel emperyalizme meydan okuyan Cumhurbaşkanımızı, bu milli mücadelesinde yalnız bırakmayacağız. Zaman, ekonomik savaşta milli mücadele ruhuyla, Çanakkale ruhuyla ülkemizin ve hükümetimizin yanında durma zamanıdır. Allah’ın izni, Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, hükümetimizin kararlılığı, milletimizin birlik ve beraberliğiyle yine biz kazanacağız. Emperyalist güçler ise kaybedecek.” dedi.

KRİZ YOK, TEHDİT VE ŞANTAJ VAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 100 günlük eylem planını açıklamasıyla ekonomik terör saldırılarına ilk cevabın verildiğine dikkat çeken Etyemez, “Üretimin çarklarını çalıştırmaya, büyümeye ve istihdam üretmeye devam ediyoruz. İhracattaki artışımız sürüyor. 163 milyar dolar ihracatla rekor kırdık.  İşsizlik rakamlarındaki düşüş sürüyor. Genç işsizlikte 4 puan düşüş birden yaşadık. Bu yılı da rekor seviyede büyüme ile tamamlayacağız. Yatırımlarımız katlanarak artıyor, artmaya devam edecek. 100 günlük eylem planı kapsamında 46 milyarlık 400 yeni yatırım yapılacak. Ekonomik kriz yaşayan bir ülke 100 gün içinde 46 milyarlık bir yatırım yapabilir mi? Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz değildir, reel sektör krizi hiç değildir. ABD merkezli tehdit var, şantaj var.” diye konuştu.

REFAH DÖNEMİ BAŞLAYACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 46 milyar liralık yatırım açıklamasının ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ında hükümetin ekonomide yeni yaklaşımlar planını duyurduğunu hatırlatan Etyemez, yeni ekonomik yaklaşım planıyla, orta vadeli ekonomik programda yapısal değişikliğe gidileceğini aktardı. Etyemez, “Yeni ekonomik modelle, enflasyon ve cari açıkla mücadele sürecek. İş ve yatırım ortamının cazibesi artacak. Kamudaki israf önlenerek 35 milyar liralık tasarruf sağlanacak ve gelir artırıcı uygulamalar getirilecek. Bütçenin faiz dışı 5 milyar fazla vermesini bekliyoruz. İlk etapta, 2018-2019 ekonomide dengeleme sistemi oluşturulacak. İkinci dönem olan 2020 ve 2021 yıllarında sağlıklı büyümeye geçilecek. Üçüncü dönemde ise 2022 ve 2023’de nitelikli insan gücü ve güçlü topluma ulaşılacak. Adil paylaşım sürecine girilecek. Yani refah dönemi başlayacak.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.