Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

AK Parti'li Külünk Mülteci Raporu'nu Açıkladı

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Mülteci Akınının Avrupa Üzerindeki Siyasi Ektileri” konulu rapor hazırladı. Külünk, “Avrupa Birliği mülteci akınına hazırlıksız yakalandı. Suriye üzerinden konuşulan mülteci krizi konusunda, AB dört yıldır başını kuma gömdü. AB maalesef göçmenleri Türkiye'nin durduracağını ummaktan başka bir şey yapabilmiş değil” şeklinde konuştu.

Külünk, Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile “Mülteci Akınının Avrupa Üzerindeki Siyasi Ektileri” konulu raporun sonuçlarını anlattı:

"AB maalesef göçmenleri Türkiye'nin durduracağını ummaktan başka bir şey yapabilmiş değil. Ümitleri Türkiye. Kısacası mülteci akını, sorumluluğu herkesin birbirine attığı bir sorun halini alıyor. 2015 yılında yaklaşık 1 milyon mülteci savaş ve terör nedeniyle kendi topraklarından kaçarak AB'ye iltica başvurusunda bulundu. Resmi rakamlara göre, 2015 yılında AB'ye ulaşmaya çalışırken Akdeniz'de ölen mültecilerin sayısı 3 binin üzerindedir. Gerçek rakamların ise bunun çok üzerinde olduğunu tahmin etmek zor değildir. Avrupa Birliği mülteci akınına hazırlıksız yakalandı. Almanya dışında soruna yönelik kısa ya da uzun vadeli çözüm üretmeye, elini taşın altına koymaya hazır AB ülkesi şimdilik görünmüyor. Mülteci akını 2015 yılında ulaştığı boyutlarda devam ederse etkilerinin artarak süreciğini öngörebiliriz. Bu yüzden AB, 2015 yazında kendisi için tam bir kaos halini alan mülteci krizini kontrol altına almak zorundadır.”

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Metin Külünk, DTK bildirgesini değerlendirirken, “Bu bildirgeye en iyi yanıtı millet ve devlet verecektir. Millet bu tip aymazlıklara hiçbir zaman eyvallah etmemiştir, etmeyecektir. Türkiye'nin partisi, Teşvikiye ile Nişantaşı arasında eline saz alıp çalmakla, yabancılaşmış aydınlarla sohbet etmekle olunmuyor” dedi. Meclis kulislerinin saat 20.00'den sonra basın mensuplarına kapatılacağının anımsatılması üzerine ise Külünk, Meclis yönetiminin kararlarına saygılı olduğunun altını çizdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.