Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Ak Parti’li Mehmet Muş: Kılıçdaroğlu Bu Kez Akademisyenlere Sahip Çıktı

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, terör propagandası yapmak suçuyla yargılanan akademisyenlere sahip çıktığını belirterek, “Kılıçdaroğlu’nun gerekçesi şu; ‘Efendim onların elinde bomba mı var?’ Evet, ellerinde bomba yok ama elinde bombayla çocukları katleden teröristleri övüyorlar, terörü meşrulaştırmaya çalışıyorlar” sözleri ile tepki gösterdi.

Muş, yaptığı yazılı açıklamada; CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun bir gazeteye “terör propagandası yapmak” suçuyla yargılanan akademisyenlere yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun daha önce Devlete “Katliamcı” diyen PKK sevici akademisyenleri savunduğunu anımsatan Mehmet Muş,  “Bu kez Özgür Gündem Gazetesinde terör propagandası yapan sözde aydınları savunmuş! Neden Kılıçdaroğlu hep ‘Terör propagandası yapmak’ suçuyla yargılanan sözde aydınlara sahip çıkıyor? Aslında bu soruyu tüm milletimiz soruyor” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Muş şöyle dedi:

“Peki Kılıçdaroğlu Özgür Gündem gazetesinin teröristleri ‘şehit’ ve ‘kahraman’ ilan eden manşetlerini bilmiyor mu? Bilmemesine imkan var mı! Elbette biliyor. Kılıçdaroğlu’nun gerekçesi şu; ‘Efendim onların elinde bomba mı var?’ Evet ellerinde bomba yok ama elinde bombayla çocukları katleden teröristleri övüyorlar, terörü meşrulaştırmaya çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu şunu anlamıyor; teröristler halkı katlederken onlara fikri ve ideolojik destek veren, onların yaptıkları terör eylemlerini meşru göstermeye çalışan sözde aydınların söylemleri teröre destek ve yardımdır.

Dünyanın hangi ülkesinde bir terör örgütünün gazetesine yada yayın organına müsaade edilir! Teröristleri kahraman gibi gösteren manşetler atan kağıt parçasına gazete denir mi?”

“Türkiye’nin milli duruş sergileyen muhalefete ihtiyacı var, CHP terörle arasına mesafe koysun dedikçe Kılıçdaroğlu’ndan tam tersi söylemler geliyor” diyen Muş,  “Şimdi tüm millet adına soruyoruz; PKK destekçisi Özgür Gündem’e manşet atanları savunan Kılıçdaroğlu da gidip orada nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapacak mı? Zira bunun bir adım sonrası bu olacak gibi görünüyor” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.